Stef Lamberink is volgend seizoen de nieuwe trainer van DETO O23

De 38-jarige Lamberink is in bezit van de licentie UEFA A. Het afgelopen seizoen was hij hoofdtrainer bij vv Hoogeveen.

Stef Lamberink is geen onbekende voor DETO. Hij begon met voetballen bij Vroomshoopse Boys. Werd opgepikt door de jeugdopleiding van Heracles Almelo en belandde uiteindelijk via Quick’20, Excelsior ’31 en SVZW Wierden in 2014 bij DETO. Na een seizoen maakte hij de overstap naar vv Hoogeveen om vervolgens zijn voetbalcarrière op 31-jarige leeftijd af te sluiten bij het Almelose Luctor et Emergo.

Trainerservaring deed hij op als hoofdcoach van Avereest, SC Dalfsen en als laatste dus vv Hoogeveen. Dat hij nu kiest voor het opleidingsteam van DETO zegt iets over de ambitie van DETO en het perspectief wat Stef denkt te hebben door bij DETO aan de slag te gaan.

Stef Lamberink wordt dus trainer van de O23. Dat is het opleidingsteam bij DETO, bedoeld voor een betere doorstroom van de jeugd naar het eerste elftal. De O23 vierde enkele weken geleden het kampioenschap van de Vierde Divisie en promoveerde daardoor naar de Derde Divisie.

“DETO heeft veel voetbal(trainers) kwaliteit bij elkaar weten te brengen. Ondanks dat ik wou wachten, gaf mijn verleden met de club, de gesprekken met bestuur, technisch kader en de toekomstige staf het juiste gevoel om het te doen”, aldus Stef. “Ik heb er zin in!”

We wensen Stef veel succes en plezier bij DETO!

Bron: DETO Vriezenveen

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen