DOS 37 na een jaar eerste klasse weer terug naar de tweede klasse

Vriezenveen – DOS’37 kon zich na de overwinning van vorige week tegen SC Westervoort opmaken voor de halve finale om handhaving in de eerste klasse. SC Bemmel was afgelopen zaterdag de betere partij en door een doelpunt in de tweede helft wonnen de Bemmelaars van DOS’37 en degraderen de Vriezenveners, na één seizoen eerste klasse te hebben gespeeld,

naar de tweede klasse. Het zat er niet in voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. SC Bemmel was op alle fronten de betere ploeg afgelopen zaterdag en voor DOS’37 eindigt hiermee het seizoen in de eerste klasse, door 0-1 verloren te hebben van SC Bemmel in Vriezenveen.

DOS’37 moest het zonder de geblesseerden Senna Silva van der Veen en Job Derksen opnemen tegen SC Bemmel. Deze wedstrijd ging om klassebehoud in de eerste klasse. Beide ploegen eindigden op plek negen in resp. de eerste klasse H en eerste klasse G.

DOS’37 speelde een moeilijke eerste helft
SC Bemmel liet vanaf minuut één zien waar het om ging. Ze waren fel en zaten er kort op. DOS’37 had hier geen antwoord op. SC Bemmel kreeg een aantal goede mogelijkheden om te scoren, maar gelukkig stond het vizier van de Betuwenaren niet op scherp. DOS’37 kwam er in de eerste helft niet aan te pas en had het moeilijk tegen SC Bemmel. Het eerste kansje was voor Hidde Boers, maar zijn schot werd simpel gepakt door de keeper.

SC Bemmel komt op voorsprong
DOS’37 kwam goed uit de startblokken in de tweede helft en dit leverde meteen een kleine kans op voor de thuisploeg. Maar net toen DOS’37 aandrong, kwam SC Bemmel bijna op voorsprong in minuut 48. Een slechte terugspeelbal van Ronald te Morsche werd gelukkig slecht ingeschoten door de speler van SC Bemmel. In minuut 55 was het dan alsnog raak. Wederom door gewoon slecht verdedigen van DOS’37. SC Bemmel speelde dat goed uit en uiteindelijk werden Martijn Olde Olthof en Patrick Nitert te kijk gezet middels een klassieke kapbeweging en kon de speler van SC Bemmel de bal simpel binnenschieten.

DOS’37 had geen antwoord op het felle SC Bemmel
DOS’37 probeerde het wel met een paar wissels, maar tot echt gevaar kwam het niet. In minuut 70 kwam DOS’37 goed weg door een buitenspeldoelpunt, waardoor het 0-1 bleef. Het zat er gewoon niet in voor DOS’37 en SC Bemmel hield relatief eenvoudig stand. In de laatste minuut kreeg DOS’37 alsnog een mogelijkheid om gelijk te maken, maar de bal rolde net naast het doel, via een scrimmage, maar een echte stormloop op het Bemmeler doel bleef uit. Hiermee is het avontuur van DOS’37 in de eerste klasse ten einde. Het was gewoon niet goed genoeg, waarbij de versterkte degradatieregel DOS’37 tevens parten speelde. Zo zal het team van Jeroen Niks volgend seizoen uitkomen in de tweede klasse. DOS’37 wil alle supporters en sponsoren bedanken voor de steun tijdens dit eerste klasse-avontuur, tot volgend seizoen.