Voorwaarts boekt prima overwinning op sterk Bruchterveld

Op zaterdag 20 april speelde Voorwaarts 1 thuis tegen Bruchterveld 1. Zoals elke week was ook dit weer een belangrijke wedstrijd voor beide teams. Bruchterveld is bezig om aansluiting met de kampioenskandidaten te krijgen en Voorwaarts kan met een overwinning iets ruimte creëren van de nacompetitieplekken 10, 11 en 12.

De wedstrijd wordt gespeeld op een prima grasmat, waar het kort voor de wedstrijd nog op geregend heeft, waardoor er prima omstandigheden zijn voor een mooie wedstrijd.
Als de wedstrijd begint, zien we dat Voorwaarts zich wat heeft aangepast aan de tegenstander, waardoor er op het gehele veld druk gezet kan worden. Dit pakt al vrij snel goed uit, als een voorzet van Mauro Slatius bijna in eigen doel gewerkt wordt door een verdediger van Bruchterveld.
Bruchterveld speelt afwachtend en ‘gunt’ de bal aan Voorwaarts en dat resulteert na ruim een kwartier spelen in een prachtige aanval van Voorwaarts. Mauro stuurt Julian Slot de diepte in en Julian maakt vlak voor het doel de juiste keuze door de bal richting Jordy Harms te spelen. Jordy schiet de bal bij de 2e paal prima binnen en het is 1-0.
Voorwaarts is duidelijk de betere ploeg en krijgt enkele prima kansen. Een afgekeurd doelpunt, een penaltymoment en een scrimmage in het doelgebied van Bruchterveld vallen alle de kant op van Bruchterveld, waardoor het 2e doelpunt nog niet valt.

Vlak voor rust krijgt Bruchterveld hun eerste goede mogelijkheid, nadat een vrije bal vlak langs de 2e paal bij Voorwaarts vliegt.
Enkele minuten voor rust zien we de 2e prima aanval van Voorwaarts, met weer Mauro, Julian en Jordy als afmaker. Helaas voor Voorwaarts schiet Jordy nu de bal rakelings naast het doel, waardoor de ruststand bereikt wordt met een 1-0 voorsprong.

Bij Voorwaarts wordt er in de rust niet gewisseld. Bij Bruchterveld komen er 2 verse krachten in het veld en wordt er ook tactisch ingegrepen, waardoor we al snel in de 2e helft meer druk op de achterhoede van Voorwaarts zien. Toch is de eerste goede kans in de 2e helft voor Mauro, die met zijn schot de voet van de keeper in de weg ziet staan om tot een doelpunt te komen.
In de 60e minuut is het Yarnick Boertje, die zijn directe tegenstander de baas is en met een prima pass Bernd Bove aan het werk zet op de rand van het 16-metergebied. Bernd weet tot een schot te komen, die geblokt wordt, maar de bal valt ondanks het gekraakte schot toch in het doel. 2-0

Voorwaarts kan niet lang genieten van deze 2-doelpunten voorsprong, want 2 minuten na de 2-0 weet Bruchterveld de 2-1 binnen te schieten. Net als vorige week, werd er door de achterhoede op gerekend dat het vlagsignaal van de grensrechter werd overgenomen door de scheidsrechter. Maar ook nu werd het vlagsignaal niet overgenomen en is het 2-1.
Na deze aansluitingstreffer zien we Bruchterveld erg veel druk zetten, waardoor Voorwaarts gedwongen wordt om erg snel de lange bal te spelen. Dit zorgt voor veel ruimte op het veld waar beide teams ook gebruik van maken. Bruchterveld krijgt 2 goede kansen waar de bal op de buitenkant paal het dichtst bij een doelpunt is.

De grootste kans voor Voorwaarts komt via Kilian Ekkel, die 1 op 1 richting de keeper niet weet te scoren.
Scheidsrechter Holterman besluit om veel tijd bij te trekken, maar als het bijna half vijf is fluit hij tot opluchting van alles wat Voorwaarts-hart heeft voor de laatste keer en is de overwinning voor Voorwaarts een feit.
Op basis van de 1e helft een verdiende overwinning, maar eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat op basis van de 2e helft een gelijkspel ook zeker tot de mogelijkheden behoorde.
Voorwaarts heeft dit seizoen nog maar weinig wedstrijden op deze manier over de streep getrokken, hopelijk volgen er de komende weken nog meer.
We gaan het zien over 2 weken als er de uitwedstrijd tegen Daarle op het programma staat.

Zaterdag 4 mei 14.30 uur SP Daarle 1 – Voorwaarts 1

Opstelling: A. Toprakcan, C. Sickman, S. Scherphof (R. de Lange), T. Olsman, Y. Boertje, L. Bove, W. Roelofs, B. Bove, M. Slatius (D. Snippe), J. Slot, J. Harms (K. Ekkel)