Voor de deur van het politiebureau Vroomshoop is de Time Out Tegel gelegd op de nationale dag tegen pesten

Op deze nationale dag tegen pesten, vrijdag 19 april, legden zes Twentse politiebureaus een symbolische stap richting een pestvrije werkomgeving. Klokke half elf in de ochtend, simultaan op locaties in Oldenzaal, Hengelo, Nijverdal, Goor, Vroomshoop en Almelo, werden Time Out Tegels neergelegd, een initiatief van de stichting Twente Tegen Pesten.

“De realiteit is dat ook binnen politiekringen pestgedrag voorkomt,” benadrukt Erna De Witte, bestuurslid en wijkagent. “Het plaatsen van zo’n tegel is niet de ultieme oplossing, maar het draagt bij aan bewustwording. Dit is een stap richting een werkomgeving waar pesten en uitsluiting geen plaats meer hebben, ook niet binnen de politie.”

De stichting Twente Tegen Pesten kwam voort uit een tragische gebeurtenis: het verlies van Tim Ribberink uit Tilligte, die op 1 november 2012 een einde aan zijn leven maakte na jaren van pesten. Zijn laatste woorden getuigden van het intense leed dat hij had doorstaan. Met als missie het doorbreken van het taboe rond pesten, stimuleert de stichting open gesprekken over de gevolgen van pesten, van basisscholen tot zorgcentra. Tegels worden geplaatst bij diverse instellingen om bewustwording te vergroten over de ernstige gevolgen van pesten.

Politie Twenterand #timribberink #pesten

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen