Voorwaarts is wisselvallig en verliest van DES

Op 6 april speelt Voorwaarts 1 thuis tegen DES 1 uit Nijverdal. Waar DES zich ontpopt tot een kampioenskandidaat, moet Voorwaarts ondanks de overwinning en de periodetitel van vorige week, nog steeds naar beneden kijken aangezien de afstand tot de 10e plek op de ranglijst maar 3 punten is.
Voor beide teams een belangrijke wedstrijd voor de positionering van het laatste deel van deze competitie.
Als de wedstrijd op gang komt, zien we al snel de intentie van DES. Ze gunnen Voorwaarts de bal, maar komen bij balverlies van Voorwaarts snel en dreigend richting het doel van Dinand Stuifzandt.

Dat resulteert in de eerste 10 minuten in 2 schoten, die beide zonder veel problemen door Dinand gestopt worden.
Na een kwartier spelen zien we de eerste dreigende actie van Voorwaarts, als Jordy Harms zich goed vrij speelt, maar zijn schot met links over het doel ziet verdwijnen.
Even later is het Julian Slot, die met een goede actie zijn directe tegenstander afschut en een prima voorzet geeft richting de 2e paal. Daar staat Bernd Bove, wiens inzet net te zacht is om de keeper van DES te verschalken.
Enkele minuten later wordt er door DES een lange bal gegeven, die gedragen door de wind achter de laatste linie van Voorwaarts valt. Dinand twijfelt en komt dan toch uit zijn doel, maar is net te laat om de bal te klemmen, waardoor de pijlsnelle Djim Harmeling zijn kans schoon ziet en de bal in het vrijwel lege doel schiet. 0-1

Enkele minuten later moet Roy de Lange vervangen worden en komt Kilian Ekkel in het veld. Hierdoor gaat Yarnick Boertje een positie naar achteren. In deze periode heeft Voorwaarts moeite met de organisatie, waardoor DES voetballend steeds het ‘mannetje meer’ kan creëren. Voorwaarts komt niet in de duels en krijgt hierdoor weinig grip op de wedstrijd. Ook de scheidsrechter lijkt in deze periode niet veel grip te hebben, want hij strooit met gele kaarten, wat bij beide teams voor verbazende gezichten en onbegrip veroorzaakt.
De beste kans voor rust is voor Voorwaarts, als Lars Bove met een prima pass Julian diep stuurt. Julian zijn schot gaat helaas naast het doel, waardoor er met een stand van 0-1 de kleedkamers opgezocht wordt.
Er wordt bij Voorwaarts niet gewisseld en meteen na rust zien we bij de eerste actie een schot van Lars Bove dat net over het doel gaat.

Enkele minuten later is het Julian die met een goede actie de achterlijn haalt en zijn voorzet bereikt Kilian. Kilian kapt zijn directe tegenstander uit en legt de bal op zijn sterke linkerbeen. Waar iedereen de gelijkmaker verwacht zien we de bal via een uitgestoken been van een verdediger van DES over het doel verdwijnen.
In deze periode is Voorwaarts duidelijk op zoek naar de gelijkmaker en na 10 minuten in de 2e helft is het Lars Bove die met een lobje Jordy Harms 1 op 1 voor de keeper zet. Helaas weet de keeper van DES de inzet van Jordy te stoppen, waardoor de gelijkmaker nog op zich doet wachten.

Na een uur spelen komt Mauro Slatius in het veld voor Wout Roelofs die met geel op zak (en deze onvoorspelbare scheidsrechter) waarschijnlijk uit voorzorg gewisseld wordt.
Mauro weet 2x goed de achterlijn te halen en met een prima voorzet te komen. Toch ontbreekt het aan dat laatste zetje, want er zit telkens een verdedigend been van DES tussen die redding brengt.
Na 85 minuten spelen zien we nog een goede kans voor Bernd Bove, die na een voorzet van Thomas Olsman op zo`n 7 meter van het doel rakelings naast kopt.

Als ver in blessuretijd DES de genadeklap uitdeelt door via een counter de 0-2 op het scorebord te brengen, was het allang duidelijk: Voorwaarts heeft vandaag de kansen die het gekregen heeft niet verzilverd, waardoor de wedstrijd beslist is op details. DES is wel goed omgegaan met de enkele kansen die ze gekregen hebben, dat is zoals zo vaak het verschil tussen winst en verlies.
Door de nederlaag begeeft Voorwaarts zich steeds meer in de gevarenzone en zal er volgende week in en tegen Kloosterhaar punten gepakt moeten worden.