Sportlust vermorzelt belager HTC met dubbele cijfers

Sportlust heeft afgelopen zaterdag de nummer drie op de ranglijst met indrukkende cijfers aan de kant gezet, op het hoofdveld in Vroomshoop werd het maar liefst 10 – 0. Voorafgaand aan de wedstrijd stond HTC slechts twee punten achter op de Vroomshoopers.

Er kan geconcludeerd worden dat Sportlust afgelopen periode de smaak te pakken heeft, met tien overwinningen op rij begon Sportlust vol vertrouwen aan het treffen met de Blauwvingers.
Sportlust schoot dan ook uit de startblokken en Simon Spoor wist binnen twee minuten een afgemeten voorzet van Wout Botter tegen de touwen te koppen. Na achttien minuten werd een harde lage voorzet van Tim Spoor bij de eerste paal binnen gegleden door een verdediger van HTC; 2 – 0. Al na 21 minuten schoot Wout met een diagonaal schot een comfortabele 3 – 0 tussenstand op het bord waarna de eerste wisselspelers bij HTC aan hun warming-up begonnen. De dubbele wanhoopswissel na een half uur spelen mocht niet meer baten, duidelijk was dat dit Sportlust niet te houden was en het toonde dan ook geen enkele intentie om gas terug te nemen. Nog voor rust werd een tussenstand van 5 – 0 bereikt toen eerst Dennis Jozic raak wist te schieten en vlak daarna Tim.

Waar de meegereisde supporters uit Zwolle gehoopt hadden op een ander spelbeeld na rust leek de honger van Sportlust nog niet gestild. Binnen de eerste 15 minuten na rust trok Sportlust meedogenloos door naar 9 – 0 waar Dennis en Tim de respectievelijk zesde en zevende treffer voor hun rekening namen complementeerde Simon zijn hattrick met de achtste en negende treffer van de dag. De drang naar voren leek hierna enigszins af te nemen waarmee Sportlust wat meer achterover gingen hangen, gedisciplineerd hield het achterin de rijen gesloten. Op het vangen van drie voorzetten na heeft doelman Lars Gritter zich zaterdag verder niet in het zweet hoeven werken.
Een praktisch probleem diende zich aan in de 77e minuut toen Simon met zijn vierde van de dag de 10 – 0 tegen de touwen kopte, het scorebord kon echter niet verder dan negen.

Door deze elfde zege op rij heeft Sportlust inmiddels een beter doelsaldo dan koploper Lemele dat nog wel twee punten meer heeft. Het nieuws van de 10 – 0 zal inmiddels ook Lemele bereikt hebben dat de resterende vier wedstrijden met de druk zal moeten omgaan. Met een Sportlust in deze vorm kan Lemele zich geen enkele misstap veroorloven.