Puntendeling Hellendoorn en Den Ham

De kop boven dit artikel had echter ook kunnen luiden: “Den Ham deelt de punten uit aan Hellendoorn”.  Tjonge jonge wat een wedstrijd. Na een half uur spelen waarin Den Ham, duidelijk de betere ploeg was hadden de Hammenaren 3 mooie kansen op een doelpunt. Luuk Kuiper vond de paal, en Louis Vijfhuizen vond doelman Broekman op zijn weg.

Hellendoorn kwam niet verder dan één voorzet vanaf de linkerkant en één vrije trap op het doel van Den Ham. Die beide momenten resulteerden echter wel in een 2-0 voorsprong voor Hellendoorn.  Beide gescoord door de uitstekend spelende aanvoerder Ruben Hendriks.

De Hammer spelers keken elkaar eens aan, zo van wat gebeurd ons hier. Gelukkig was daar nog voor de pauze de aansluitingstreffer van Vijfhuizen, zodat alles wat Den Ham een warm hart toedroeg er nog alle vertrouwen in had dat het de tweede helft nog goed zou komen.

In de rust een wissel bij Den Ham. Thomas Remmink, grieperig in een reserverol, kwam in de ploeg op links waardoor de aanvallende aspiraties van Den Ham nog groter -en beter- werden.

Verbouwereerd keek Den Ham elkaar aan toen Boy Sasbrink in de 47e minuut de 3-1 scoorde. De tot nu toe veel geprezen Hammer verdediging liet deze middag toch wel wat steken vallen.

Met hernieuwde moed toog Den Ham ten aanval. In de 53e minuut resulteerde dat in de 3-2 uit een vrij trap van Joost Veurink. Daarbij werd de bal van richting veranderd door de verdediging waardoor doelman Broekman kansloos was.

Het kon dus toch!. Thomas Remmink had de gelijkmaker op de schoen in de 64e minuut, helaas gestopt door de doelman. Hij stond echter in de 83e minuut op de juiste plek, toen een hoog ingebrachte bal door Vijfhuizen en Kuiper werd gekopt, door Broekman weggebokst, op het hoofd van Remmink die de bal in het doel mikte.

Den Ham ging vervolgens vol voor de overwinning. Julian Nijland kwam in de ploeg en pakte al snel een onnodige gele kaart. Die speelde hem parten in de 88e minuut toen hij verdedigend niet aan de noodrem kon trekken en Hellendoorn zo waar via opnieuw Sasbrink de 4-3 scoorde . Den Ham trok onvertogen naar voren. Malke Gecer zag zijn kopbal middels een uiterste reflex door de doelman gekeerd in de 89e minuut. Vijfhuizen kreeg dé kans in een één op één situatie in de 89e minuut. Weer gestopt door die dekselse doelman Broekman.  In de 94e minuut was hij echter kansloos op opnieuw een inzet van Vijfhuizen die de 4-4 scoorde.

Scheidrechter mw. Hoogendijk blies kort daarna het slotaccoord zodat de 4-4 eindstand op het bord kwam. In een wedstrijd met qua balbezit een percentage van plm. 70 voor Den Ham tegen 30 voor Hellendoorn, kreeg de rode lantaarndrager zodoende het eerste punt bijgeschreven. Dat alles in een wedstrijd die voor de neutrale toeschouwer het aankijken meer dan waard was, maar waarin Den Ham zichzelf te kort deed.