Geen goede start voor Den Ham

Den Ham is de competitie met een 2-1 nederlaag begonnen. Net als vorig seizoen ging de openingswedstrijd, toen thuis tegen v.v. Dieren, verloren. In Gelderland had Den Ham via Thomas Remmink in de eerste tien minuten twee gevaarlijke momenten.

Het eerste schot van Remmink werd geblokt en zijn tweede poging raakte de onderkant van de lat. Hierna kwam de fellere thuisploeg beter in de wedstrijd en zag de beloning binnen een half uur spelen. De Hammer goalie Jeffrey Ekkel kon eerst prima redding brengen, werd even later nog gered door de paal, maar hij had geen antwoord op de inzet van Marijn Dekker. Het lukte Den Ham niet om voor rust de bakens te verzetten. In de tweede helft kwam Den Ham beter voor de dag, maar het keek nog lange tijd tegen een achterstand aan.

Met nieuw elan en met meer druk in het laatste kwart hing de gelijkmaker wel in de lucht. Eerst vloog een schot van Jelmer Bolks nog net over de lat, echter even later konden de blauwwitten wel juichen. Thomas Remmink kon een mooie actie van Julian Nijland nog niet bekronen met een doelpunt, de rebound werd door Louis Vijfhuizen wel zeer fraai binnengeschoten. Een verdiend punt leek mee te gaan naar het brinkdorp en zo zou de jubileumwedstrijd van Rane Kootstra (hij speelde zijn 250e competitiewedstrijd) in ieder geval een positief resultaat hebben opgeleverd.

Helaas zat het venijn in de staart. De Hammenaren lieten zich in blessuretijd verrassen door een  counter en het was goaltjesdief Marijn Dekker die weer scoorde en zo de punten in Dieren bleven.