Den Ham verlaat het bekertoernooi met opgeheven hoofd

In de bekerwedstrijd tegen DETO heeft Den Ham haar huid zo duur mogelijk verkocht. De vierde divisionist uit Vriezenveen kon pas na rust het (kleine) verschil maken en zegevierde uiteindelijk met de minimale uitslag: 0-1.

Op sportpark de Rohorst had de gastheer na 1 minuut al op een voorsprong kunnen komen. Louis Vijfhuizen liep vogelvrij op de keeper af en zag zijn schot tegen de onderkant van de lat aankomen, hij kon zijn oude werkgever dus geen pijn doen. DETO kon na deze grote kans niet meteen bijschakelen. De Hammenaren bleven in de eerste fase meer dan lekker meevoetballen en kregen nog enkele mogelijkheden. In het tweede deel van de eerste helft voerden de gasten het tempo en de druk wel op maar konden vooralsnog geen openingen vinden in de hechte blauwwitte defensie. De Hammer goalie Jeffrey Ekkel moest wel enkele schoten van afstand onschadelijk maken, maar hij hield tot aan de rust zijn doel schoon. In de tweede helft scoorde DETO echter wel vrij snel de openingstreffer. Het was Mika Lansink die in minuut 49 fraai de 0-1 op het scorebord zette. Deze achterstand kon Den Ham in het verdere verloop niet repareren. Sporadisch kwam het team van Brakert en Nijzink nog voor de vijandige goal, maar tot resultaat leidde dit niet. In het laatste kwart had DETO nog een drietal kansen om de score te verdubbelen, echter het team van Looms en Jansen had het vizier niet meer op scherp staan, zodat de 0-1 op het scorebord bleef staan. Hiermee gaat de koploper van de vierde divisie door in het bekertoernooi en heeft Den Ham de Vriezenveners meer dan goed tegenstand geboden en kan het de bekercompetitie met opgeheven hoofd verlaten.