Vroomshoopse Boys thuis afgetroefd door sterk FC Zutphen

Voorafgaande aan de thuiswedstrijd van Vroomshoopse Boys tegen FC Zutphen werd er een indrukwekkende minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan erelid Stef van Laar, die op 10 oktober jongstleden op 79-jarige leeftijd na een periode van ziekte is overleden. Ook droegen de spelers van de Boys rouwbanden.

De wedstrijd was nog geen minuut oud, toen middenvelder Juliën Derks medespeler Ramon de Jong een mooie kans bood. Het schot van de centrumspits van de Boys werd op het laatste moment gekraakt door een attente verdediger van de gasten. Op de door de regen glad geworden, maar uitstekend bespeelbare grasmat trokken in de fase erna beide teams goed  combinerend waar mogelijk ten aanval. Na een kwartier spelen kwam FC Zutphen op dat moment verrassend op voorsprong. De naar links uitgeweken Zidane el Hadouchi  zag zijn schot ook tot zijn eigen verbazing via de vingertoppen van Boys-keeper Chiel Sickman met een wonderbaarlijke  boog in het dak van het doel caramboleren: 0-1.

De thuisploeg oogde even aangeslagen en daarvan wist FC Zutphen nog voor rust optimaal te profiteren. Uitblinker Milan Klaver kreeg het weer eens op z’n heupen en mocht twee keer aanleggen. Uiteindelijk verdween de geplaatste inzet in 41ste minuut in de uiterste rechter hoek achter de kansloze Boys-goalie Chiel Sickman: 0-2. Op slag van rust leek de Boys de aansluitingstreffer te maken. Nelson Runhart bediende vanaf rechts Sil Derks op maat, maar de kopbal van dichtbij van de Boys-aanvaller ging net over. Zo brak de rust van dit voor de neutrale toeschouwers temporijke en aantrekkelijke duel aan met een 2-0 voorsprong voor FC Zutphen.

In de tweede helft kwam bij Vroomshoopse Boys Duncan Kelder in het veld en Ramon de Jong bleef achter in de kleedkamer. De goede wil bij de thuisclub was er onmiskenbaar, maar er werd vaak te gehaast gespeeld. De passing bleef onverminderd te onzorgvuldig. Daardoor bleef het gepassioneerd spelend en vlot combinerend FC Zutphen relatief makkelijk op de been. De aanvallen van de gasten bleven steevast gevaarlijk. Meerdere fraaie safes van Boys-doelman Chiel Sickman voorkwamen een grotere achterstand voor de thuisploeg.

Na ruim een uur spelen kwamen aan Boys-zijde Robert Veld, Hugo Dubbink en Niek Wessels in het veld voor Tom Pierik, Simon Kempers en Nelson Runhart. De volop strijdende Boys perste er nog een verwoed slotoffensief uit. Schoten van Léon Dogger en Sven Paters troffen echter geen doel, ook door goed keeperswerk van goalie Siem Isselman van FC Zutphen. In de laatste minuten kwam FC Zutphen met tien man te staan, doordat arbiter Paul van Kootwijk uit Huissen Nathan Greven zijn tweede gele kaart, dus rood, gaf. De gasten trokken de 2-0 voorsprong over de streep en deden zo in de subtop van de  tweede klasse H. hele goede zaken.

Voor de Boys restte naast de teleurstelling over de nederlaag tegen een directe concurrent de wetenschap dat het beslist beter moet om mee te kunnen doen om de bovenste plaatsen. Op donderdagavond 24 oktober aanstaande wordt er door Vroomshoopse Boys thuis in d knock-out fase gebekerd tegen eersteklasser SVZW uit Wierden. Om 20.00 uur wordt er afgetrapt. Op zaterdag 2 november wordt de competitie vervolgd met een uitwedstrijd tegen streekgenoot Hulzense Boys. Dan is een driepunten zeer welkom voor de Boys uit Vroomshoop.

Tegen FC Zutphen werd in de volgende opstelling gespeeld:  doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Paters en Simon Kempers (63: Robert Veld); midden: Tom Pierik (63: Niek Wessels), Léon Dogger en Juliën Derks; voor: Sil Derks, Ramon de Jong (46: Duncan Kelder) en Nelson Runhart (63: Hugo Dubbink).

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 won afgetekend thuis met 4-0 van SVZW 2 uit Wierden. Deze eindstand was al met de rust bereikt. Vroomshoopse Boys 3 was thuis met 5-3 te sterk voor De Zweef 4. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 won uit van vv Den Ham Vrouwen 2 met 4-1. Bij de jeugd rekende Vroomshoopse Boys JO19-1 in Wierden gedecideerd met 8-2 af met SVZW JO19-1. Boys JO17-1 heeft de stijgende lijn te pakken. Nu werd in Hardenberg HHC JO17-2 met 3-1 geklopt.