SDO 1 is koploper te slim af

Zaterdag 28 september stond de return tegen Vitesse uit Beilen op het programma voor de REAS-formatie uit Westerhaar. SDO liep de eerste wedstrijd in Beilen meteen achter de feiten aan door 6-0 achter te komen en stonden dus binnen no-time al met lege handen.

Aan de Oranjehemden de taak het vandaag anders aan te pakken. De bal door het gele mandje werken, lijkt al weken een behoorlijk moeilijke taak ondanks dat het spel telkens erg goed is. Als er vandaag scherp begonnen zou worden, wisten de SDO’ers dat de punten in Westerhaar zouden kunnen blijven.

De wedstrijd werd ingefloten om 15:30 uur. Waar het advies scherp beginnen was kwamen beide ploegen ditmaal moeilijk op gang. Waar het dan toch uiteindelijk bij SDO weet te lukken om het eerste doelpunt van de wedstrijd te maken 1-0. Echter weet Vitesse dit om te buigen naar een 1-2 voorsprong. Er breekt wederom een fase aan waarbij SDO slecht met elkaar communiceert. Deze slechte afspraken weet Vitesse af te straffen 2-4. De Oranjehemden lijken terug te vallen in het standaard beeld dit seizoen. Goed spelen maar zichzelf niet belonen. Na een opbeurende peptalk van de coach Rick Zomer weet SDO de rug te rechtten en stoomt door naar een 5-4 voorsprong. Vitesse weet echter te counteren door 3 keer op rij te scoren en zo gaan de ploegen de kleedkamer in met 5-7.

In de rust werd wederom aangeven dat het spel vandaag echt goed was ,maar de scherpte in de afronding was er de eerste helft niet. De mindere puntjes werden besproken in de kleedkamer en de thuisploeg wist dat er punten voor het oprapen lagen tegen de koploper.

De tweede helft begon goed. De REAS-formatie weet de aansluiting te vinden 6-7. Vitesse blijft stug mee scoren waardoor het tot 8-9 stuivertje wisselen werd. Dan breekt er een fase aan waarbij het zowel aanvallend als verdedigend bij de thuisploeg begint te lopen. Er werd zelfs brutaal de leiding gepakt door de 10-9 in het gele mandje te werpen. Het publiek begon zich er ook in positieve zin mee te bemoeien en de SDO’ers kregen vleugels. Bente Sportel werd gewisseld, stond nog koud in het veld en weet meteen haar stempel te drukken door 11-9 te noteren op het scorebord. Gingen de Oranjehemden dan eindelijk de welverdiende zege halen die ze eigenlijk vorige week tegen Blauw-Zwart al hadden verdiend? Door in de slotfase de 12-9 te maken was de winst binnen. Vitesse maakte nog een aansluitingstreffer maar bracht een belangrijke overwinning voor de thuisploeg niet meer in gevaar. Eindstand 12-10.

Een zeer belangrijke overwinning voor de thuisploeg die heel stiekem nog naar boven mag kijken. De ploeg weet eindelijk zichzelf te belonen voor het harde werk. Volgende week zaterdag zal de ploeg afreizen naar Vaassen om daar hopelijk weer 2 punten mee huiswaarts te nemen. De laatste thuis wedstrijd werd afgesloten met een hapje en een drankje in de kantine.