Sterk collectief van Vroomshoopse Boys wint van vv Dieren

Op het sportcomplex De Bosrand beleefde Vroomshoopse Boys thuis de competitieouverture in de tweede klasse H. tegen vv Dieren. Met als decor het nieuwe clubhuis in aanbouw waren het de gasten die het eerst gevaarlijk waren. Boys-doelman Chiel Sickman redde enkele keren bekwaam en voorkwam met katachtige reacties een vroege voorsprong voor vv Dieren.

De soepel combinerende thuisploeg nam met hoog druk zetten de regie snel over en al in de 8e minuut had dat succes. Sven Paters nam vanaf de rechterkant een aangesneden corner, die prima werd terug gekopt door de attente Ramon de Jong. Aanvoerder Léon Dogger stond op de goeie plek om de bal van dichtbij in te koppen: 1-0. Twee minuten later leek een verdediger van vv Dieren in z’n eigen strafschopgebied hands te maken, maar de prima leidende vrouwelijke arbiter Fijke Hoogendijk uit Enschede oordeelde dit als onopzettelijk.

De Boys bleef onverminderd sterker en in de 17e minuut had na een snelle aanval Sil Derks de 2-0 op zijn schoen. Zijn schot miste echter nipt het doel van vv Dieren. In de 28ste minuut kon de Boys enkele keren het doel van de gasten onder vuur nemen. Het harde schot van Léon Dogger werd uiteindelijk prima gepareerd door doelman Jarne Olieslager van vv Dieren. De vooral defensief ingestelde bezoekers zochten hun heil met name in lange ballen en snelle omschakelmomenten. Die waren zeker niet van gevaar ontbloot en de verdediging van de  Boys moest op haar hoede blijven. In de 44ste minuut kwam Enzo Lommen namens vv Dieren op rechts gevaarlijk door, maar zijn schot vloog over het doel. Daardoor werd er met een 1-0 stand gerust.

In de tweede helft gingen de gasten direct in de aanval. Een prima ingreep van Lars Scholten voorkwam in de 46ste minuut een zeker lijkende gelijkmaker. Daarna nam de thuisclub het heft weer in handen. In de 50ste minuut schoot Juliën Derks na een knappe individuele actie rakelings langs het doel van vv Dieren. Na een uur spelen werden aan Boys-zijde Niek Wessels en  Nelson Runhart gebracht voor Ramon de Jong en Juliën Derks. Het spelbeeld bleef daarna ongewijzigd. Vroomshoopse Boys controleerde de bal en de tegenstander, zonder tot echte uitgespeelde kansen te komen.  Sil Derks dwong de goalie van v Dieren in de 81ste minuut tot een puike redding op zijn vlammend schot. In de 90ste minuut verving Robert Veld dezelfde Sil Derks.

Diep in de extra tijd viel de definitieve beslissing. Een verre ingooi van Jesper Derks vanaf rechts werd op de juiste wijze beoordeeld door Niek Wessels. Als een granaat sloeg zijn kiezelhard schot via de onderkant van de lat binnen onder luid gejuich van de Boys-supporters: 2-0. Even later klonk het laatste fluitsignaal en beleefde de Boys zo een prima start van de competitie. De mannen van hoofdtrainer Robert Bosma en zijn assistent René Netters lieten zich als sterk collectief gelden bij deze verdiende overwinning. Op zaterdag 5 oktober speelt de Boys weer thuis op De Bosrand. Dan wacht de ultieme derby tegen de voetbalburen uit Den Ham.

Tegen vv Dieren werd in de volgende formatie gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Sven Pierik en Simon Kempers; midden:  Tom Pierik, Léon Dogger en Mats Scholten; voor: Sil Derks (90: Robert Veld), Ramon de Jong (60: Niek Wessels) en Juliën Derks (60: Nelson Runhart).

Eersteklasser Vroomshoopse Boys 2 herstelde zich van de onfortuinlijke uitnederlaag van vorige week bij Excelsior’31 2 en won nu thuis verdiend van vv Dieren 2 met 3-1. Vroomshoopse Boys 3 opende de competitie met een 4-3 overwinning uit in Hardenberg bij HHC 5. Vroomshoopse Boys Vrouwen 1 speelde thuis met 1-1 gelijk tegen Nieuwleusen Vrouwen 2. Vroomshoopse Boys M017-1 won op de Bosrand knap van Rohda Raalte MO17-1 met 1-0. Bij de jeugd had Boys JO19-1 vrij en verloor Boys JO17-1 in Tubbergen met 1-0 van TVC’28 JO17-1.