Succesvol Schoolkorfbaltoernooi bij SDO Westerhaar 125 Leerlingen in Actie

Westerhaar – Het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi, georganiseerd door korfbalvereniging SDO uit Westerhaar in samenwerking met KIOS’45 uit Sibculo, is afgelopen woensdag 18 september een groot succes geworden.

Maar liefst 125 leerlingen van basisscholen uit Westerhaar, Sibculo, Daarleveen en Kloosterhaar verzamelden zich om deel te nemen aan deze sportieve dag vol plezier, competitie en saamhorigheid.

Wat dit jaar extra bijzonder maakte, was de deelname van de jongste groepen: voor het eerst deden ook de leerlingen van groep 3 en 4 mee aan het toernooi. Onder begeleiding van enthousiaste spelbegeleiders, die de rol van scheidsrechter op zich namen, werden de wedstrijden in goede banen geleid. De kinderen straalden van plezier en wisten het publiek – dat in groten getale aanwezig was – flink te vermaken met hun fanatieke inzet en sportieve houding.

De sfeer op het veld en rondom de wedstrijden was levendig, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers waarvoor dank natuurlijk. Zij zorgden ervoor dat alles soepel verliep, van de opbouw van de velden tot het uitdelen van versnaperingen aan de deelnemers.

“Dit was een geweldige editie van ons schoolkorfbaltoernooi. De betrokkenheid van zowel de leerlingen als de vrijwilligers en het publiek maakte het tot een geslaagde dag,” aldus een woordvoerder van SDO.

Winnaars
Aan het einde van de spannende wedstrijden werden de winnaars bekendgemaakt:

  • Groep 3 en 4: De Henk Maathuis bokaal ging naar De Fontein Hoofdweg.
  • Groep 5 en 6De Blokstoeke nam de Pieter Steensma bokaal mee.
  • Groep 7 en 8: Wederom was De Fontein Hoofdweg de sterkste en ontvingen de Wessel Hees bokaal

De winnaars ontvingen trots hun prijzen onder luid applaus van het publiek.

Proeftraining voor groep 3 t/m 8
Naar aanleiding van het toernooi nodigt korfbalvereniging SDO alle kinderen van groep 3 tot en met groep 8 uit voor een gratis proeftraining. Deze zal woensdag 25 september plaatsvinden van 18:00 tot 19:00 uur op het veld van SDO in Westerhaar. Kinderen kunnen tijdens deze training vrijblijvend kennismaken met de sport en ervaren hoe leuk korfbal kan zijn. Iedereen is welkom, of je nu op het toernooi hebt meegedaan of niet.

Met het oog op de enthousiaste deelname hoopt de vereniging veel nieuwe gezichten te verwelkomen en het plezier in korfbal verder te verspreiden onder de jeugd in de regio.

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen