Sportlust wint op de valreep van S.V. Rijssen

Na het 0-1 verlies van vorige week tegen DES stond vandaag het laatste bekerduel uit bij S.V. Rijssen op het programma. Een mooie laatste krachtmeting tegen een vierdeklasser voordat de competitie volgende week van start gaat.

Op het voorgesproeide kunstgras werd om half 3 afgetrapt. Vanaf de eerste minuut domineerde Sportlust en liet het de bal snel rond gaan. Ondanks het overwicht vergaten de bezoekers zich lange tijd te belonen en kwam het niet verder dan kleine kansen. Vlak voor rust werd dan toch de gelijke stand van het scorebord gekopt. Een goeie hoekschop van Tim Spoor werd bij de tweede paal door Simon Spoor binnengekopt.

Na rust zette Rijssen meer druk op de bezoekers. Waar Sportlust hier in de eerste helft telkens goed onderuit voetbalde, had het hier na rust meer moeite mee en lijdde het vaker balverlies. Na een uur spelen kreeg een aanvaller van Rijssen met mazzel de bal voor zijn voeten uit een corner. Zo stond het geheel tegen de verhouding in gelijk. In de 70e minuut werd uit een counter zelfs de 2-1 gemaakt en keek Sportlust tegen een onnodige achterstand aan. Echter toonde de jonge ploeg veerkracht en zo werd in de 85e minuut de gelijkmaker gemaakt. Een veel te harde overtreding op invaller Chiel Botter resulteerde in een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel. Een geweldige vrije trap van linkspoot Luuk Bruins was de keeper te machtig en zo kon Sportlust in de laatste vijf minuten op zoek naar de overwinning.
Diep in blessuretijd wist Wout Botter met een goede bal door de as Joppe Wekamp te bereiken en kon hij de bal langs de uitkomende keeper schieten.
Waar Sportlust eerder afstand had moeten nemen van de ploeg uit Rijssen gingen de welverdiende drie punten toch mee naar Vroomshoop en gaat het team van trainer Niels van ‘t Hoog met een goed gevoel de competitie in.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma thuis tegen ASV Aadorp.