De storm heeft flink huisgehouden in Den Ham

Maandagavond ging het flink mis in en om Den Ham. De storm die over het oosten van ons land trok, bereikte bij het brinkdorp het hoogtepunt. De combinatie van stortregen, snoeiharde windstoten en volop in blad staande bomen, bleek catastrofaal. Het treurige resultaat is een hoop stormschade, met vele tientallen omgevallen bomen als zichtbaar bewijs. Wethouder Arjan Hof kwam zelf kijken op de oude begraafplaats, waar enorm veel schade ontstond.

“Dit is toch wel een ongekend tafereel”, fluistert wethouder Hof vol ontzag. Hij staat naast een enorme ontwortelde lindeboom. Medewerkers van het gemeentelijk groenonderhoud zijn even verderop bezig met het doorzagen van afgewaaide takken en het opruimen van de ravage. Adviseur bomen en groen Mike Eppers vertelt wat er op de begraafplaats is gebeurd. “Een tiental monumentale bomen van bijna honderd jaar oud is omgewaaid”, aldus Eppers. “Daarbij zijn ook flink wat graven beschadigd. Hoe groot de schade is moet nog blijken. We moeten eerst alles opruimen en zorgen dat het veilig is.”

Volgens Eppers kan het nog wel even duren voordat de begraafplaats weer open is voor publiek. Wethouder Hof knikt begrijpend. “Het is hier op dit moment niet veilig. De storm heeft flink huisgehouden in Den Ham. Ik heb deze week getroffen inwoners gesproken en geluisterd naar hun verhalen. We doen er alles aan om de boel zo snel mogelijk op te ruimen. De schade is flink, maar we weten nog niet precies hoe groot. Dat gaan we onderzoeken. De veiligheid staat voorop, dus dat is onze eerste zorg. Maar snel daarna komen we met een plan van aanpak om zaken te herstellen.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen