Den Ham duidelijk te sterk voor Gramsbergen

De 2e wedstrijd in de bekerpoule bracht Den Ham naar sportpart ’T Hoge Holt voor de wedstrijd tegen Gramsbergen.

Van meet af aan zette Den Ham de gastheren onder druk. Met een uitstekende Michel Kamphuis als aanjager , in de rug gedekt door laatste man en voormalig jeugdspeler Tim Dubbink die de afwezige Michiel Schurink meer dan uitstekend verving.  Voeg daarbij het tandem Luuk Kuiper en Louis Vijfhuizen die elkaar steeds beter weten te vinden, gecompleteerd door de buitenspelers Randall van Haarst en Thomas Remmink die hun tegenstanders meermalen te slim af waren.

Na tien minuten was daar dan ook het eerste doelpunt van Louis Vijfhuizen sinds zijn thuiskomst in Den Ham. Uit een hoekschop vanaf links werd zijn kopbal eerst nog gekeerd door de doelman maar in de rebound schoot Louis de bal kiezelhard in het dak van het doel.  Slechts zes minuten later scoorde hij zijn tweede doelpunt toen een hoekschop vanaf de rechterkant door Louis vol op de neus werd genomen. Weer strak in de touwen en Louis dizzy op de grond. Opnieuw slechts twee minuten later was het Luuk Kuiper die fraai de 0-3 scoorde. Gedurende de eerste helft kreeg Den Ham nog meerdere kansen maar inzetten van Kuiper en Kamphuis gingen naast het doel.

In de pauze werd er gewisseld. Vijfhuizen en Kootstra bleven in de kleedkamer achter en voor Justin Smit en Mart Veurink. Den Ham ging volop door met druk zetten en kansen creëren. Thomas Remmink met onnavolgbare bewegingen op de linkerflank werd in de 51e minuut vrij voor de doelman gezet en scoorde beheerst de 0-4.

Doelman Ekkel moest in de 59e minuut voor het eerst echt aan de bak. In de 75e minuut een weergaloze actie van Justin Smit die zichzelf vrijspeelde en geheel onbaatzuchtig de bal voor de voeten legde van Daan Timmerman, wiens inzet werd gepareerd door de doelman.  Den Ham liet de teugels ietwat vieren en daar profiteerde Gramsbergen van in de 77e minuut toen uit een hoekschop de 1-4 werd gescoord. Opnieuw een uitgelezen mogelijkheid voor Den Ham in de 80e minuut toen Malke Gecer met een kopbal had moeten scoren. Helaas ging de bal naast het doel.

Middels een toegekende strafschop kwam Gramsbergen vervolgens op 2-4. Het slotakkoord was vervolgens weer voor Den Ham die middels Justin Smit de 2-5 eindstand op het bord bracht.

Het moet gezegd dat de spelers van Gramsbergen tijdens de feestweek in hun dorp naar alle waarschijnlijkheid meer de polsen dan de benen hadden getraind, dat deed niets af aan de Hammer prestatie

Een prima resultaat voor Den Ham die begint te profiteren van een bredere selectie met vele gelijkwaardige spelers. Daardoor moet er soms door de leiding worden gekozen, gelukkig valt er wat te kiezen.  Den Ham speelt volgende week de laatste wedstrijd in deze poule tegen SVZW in Wierden.