๐—ฃ๐˜‚๐—ฏ๐—น๐—ถ๐—ฒ๐—ธ๐˜€๐˜๐—ฟ๐—ฒ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟ ๐—๐—ผ๐˜€ ๐—ฉ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ฝ๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐—ธ๐—ผ๐—บ๐˜ ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—˜๐˜‚๐—ฟ๐—ผ๐—น ๐—›๐—ฒ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ป ๐—ฅ๐—ฎ๐—น๐—น๐˜†ย 

De strijd om de eindoverwinning in de Eurol Hellendoorn Rally belooft ongemeen spannend te worden. Want nadat eerder Bernhard ten Brinke, de winnaar van vorig jaar, zijn komst al bevestigde, schreef ook Jos Verstappen zich inmiddels in. Beiden besturen een Skoda Fabia RS Rally2 uit de stallen van Wevers Sport uit Markelo.

Voor Bernhard ten Brinke is het zijn eerste rally dit seizoen, terwijl Jos Verstappen in de โ€˜flowโ€™ zit met 10 deelnames en drie overwinningen! Zij moeten echter ook rekening houden met een vijftiental andere toppers in Rally2 autoโ€™s. Meer namen zullen binnenkort bekend gemaakt worden tijdens de presentatie van de rally, door Tom Coronel op donderdag 12 september om 20:00 uur, welke live te volgen is op hoimedia.com of via de social media kanalen.

Nog nooit bereikten de organisatie zo veel inschrijvingen voor zowel de rally als de historische rally. Dat betekent ook dat het bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally genoodzaakt is om equipes op een reservelijst te plaatsen. Voorzitter Erik Wevers: โ€œEnerzijds zijn we natuurlijk blij met de enorme belangstelling van teams en rijders, want uiteindelijk organiseren wij dit evenement voor hen. Maar we hebben een maximum van 130 equipes. Dat heeft te maken met veel factoren, waaronder de vergunningen, de veiligheid, de overlast voor aanwonenden en de beschikbaarheid van officials.โ€ Met een record aantal van meer dan 30 equipes met autoโ€™s uit de officiรซle FIA-klasses Rally2, Rally3, Rally4 en Rally5 wordt de groeiende belangstelling voor de rallysport in ons land nog maar eens aangetoond.

Toegang tot alle klassementsproeven is gratis; om het Rallycentrum Dieka te bezoeken en een kijkje te nemen in het Service Park is een toegangsticket nodig. Deze zijn online te bestellen (โ‚ฌ 10 voor een dag of โ‚ฌ 17,50 voor beide dagen) via https://www.eurolhellendoornrally.com/tickets/

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen