Joga Bonito en Dames Bergentheim Triomferen bij de 19e Editie van het Bakkerij van der Goot Het Bakkerij van der Goot Kunstgrastoernooi

De 19e editie van het Bakkerij van der Goot Kunstgrastoernooi was een groot succes. Dit jaar was het toernooi weer gevuld met spannende wedstrijden en indrukwekkende prestaties van zowel mannen- als vrouwenteams.

Dames Toernooi op Vrijdagavond
De festiviteiten begonnen met een spectaculair dames toernooi op vrijdagavond. In slechts twee jaar tijd is het aantal deelnemende teams gegroeid van 3 naar maar liefst 10, met sterke vertegenwoordiging van diverse eerste elftallen uit de regio. Dit resulteerde in een toernooi van hoog niveau. Vanuit poule A kwalificeerden FC Karnemelk en VV Hellendoorn zich voor de halve finales, terwijl Bergentheim 1A en Sportclub Daarle 25+ dit deden vanuit poule B. Hoewel de Wieke Ladies dichtbij waren, moesten zij op basis van onderling resultaat de poulefase verlaten. Uiteindelijk bereikten Daarle en Bergentheim de finale. Hellendoorn wist de strijd om de derde plaats te winnen van FC Karnemelk. In de finale liet Bergentheim geen spaan heel van Daarle en won overtuigend met 6-0. Yvet de Leeuw, uitkomend voor Bergentheim, werd de topscorer van de avond. De avond werd muzikaal begeleid door DJ Cyriel, wat zorgde voor een extra feestelijke sfeer.

Finale Heren op de Zaterdag
Op zaterdag vanaf 15:00 uur gingen de acht overgebleven herenteams de strijd met elkaar aan. In poule A streden Joga Bonito, FC Chungus, Tapijthandel Dogger 2 en Keetgootje, terwijl Hankamp Dienstverlening, ICF, Keet Kippnhokkie en Tapijthandel Dogger 3 in poule B uitkwamen. Ondanks de regen voorafgaand aan het toernooi, klaarde het weer tijdig op en waren de omstandigheden ideaal.

Poule A liet al snel zien dat Joga Bonito en FC Chungus de sterkste teams waren, terwijl in poule B de spanning hoger was. Hankamp Dienstverlening en ICF wisten zich uiteindelijk te plaatsen voor de halve finales. Joga Bonito versloeg ICF overtuigend in de eerste halve finale en Hankamp was te sterk voor FC Chungus in de tweede halve finale. De derde plaats ging naar Chungus, dat terug kan kijken op een succesvolle eerste deelname. ICF gaf alles in de eerste wedstrijden, maar kwam uiteindelijk tekort.

De finale tussen Joga Bonito en Hankamp Dienstverlening was zeer spannend. Joga Bonito had de overhand maar wist niet te scoren, terwijl Hankamp loerde op een snelle counter. Toch was het Toon van Dam die kort voor tijd de bevrijdende treffer maakte, gevolgd door Jelle Drees die de eindstand op 2-0 zette. Na jaren van ereplaatsen was de titel voor Joga Bonito meer dan verdiend. Bij de prijsuitreiking werden Tim Spoor en Gert Dogger als gedeelde topscorers gehuldigd. Imre van Brussel won de hoofdprijs bij het Hankamp Dienstverlening Latje Trappen en werd daarmee de eerste vrouwelijke winnaar van dit onderdeel.

Het toernooi werd feestelijk afgesloten onder de muzikale begeleiding van Dubbink Drive In. We kijken nu al uit naar de 20e editie in 2025!

Op naar een nog groter en spectaculairder toernooi volgend jaat!