Eigenaar GroenRijk ziet zijn werk als een hobby

Hij deed ooit een opleiding tot elektrotechnicus, want dat zou altijd van pas komen. Dat dacht hij, maar zijn hart ligt inmiddels al jaren bij het groen, bij de planten en bij de bloemen. Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek namen een kijkje bij de bevlogen ondernemer Bert Timmerman en zijn vrouw Janneke. Op bezoek bij GroenRijk in Den Ham.

Hoe de ondernemer van de elektrotechniek naar de bloemen ging, vertelt hij vol enthousiasme. “Mijn vader stond altijd op de dagmarkt met bloemen en planten. De voorraad, die hij bij de veiling ophaalde, stond thuis. Mijn moeder begon langzaam maar zeker de planten en bloemen vanuit huis te verkopen en toen was de winkel geboren.” Bert en Janneke begonnen eerst met een bloemenwinkel in een supermarkt in Vroomshoop, maar toen de vader van Bert gezondheidsproblemen kreeg, zijn zij naar Den Ham verhuisd en hebben de zaak overgenomen.

Compleet vernieuwd
Zeven jaar geleden heeft het stel de winkel compleet vernieuwd. “De kas van 1000 vierkante meter is vervangen door een kas van ruim 2300 vierkante meter en het dak is volledig geïsoleerd. Ook vangen we sindsdien het hemelwater op, waarmee we de planten besproeien. Dit werkt niet alleen besparend, maar is ook beter voor de planten”, vertelt de ondernemer. “Jullie waren hier mooi op tijd mee, zelfs nog voordat de energiecrisis begon”, reageert wethouder Van der Ham.

Hobby
De familie Timmerman is begonnen met kamerplanten en snijbloemen. “Toen kwamen er potten en andere spullen bij, maar onze klanten komen vooral voor het groen”, aldus Bert. Daar ligt ook het hart van de ondernemer. Wat hij een mooiste vindt aan zijn bedrijf? “De inkoop en verkoop op de veiling, dat is mijn ding”, vertelt hij enthousiast. Hoe hij tegen zijn winkel aankijkt? “Ik heb er een hobby bij”, zegt hij lachend. “Mooi dat je dit zo ervaart”, aldus de wethouder. “Dat zie je ook duidelijk terug in de manier waarop je over jouw winkel praat.”

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen