Succesvolle Opening van de Week van Mooi Schoon

Op vrijdagochtend 7 juni werd de Week van Mooi Schoon met een flinke opruimsessie geopend op Daltonschool Weemewereld, onder leiding van wethouder Aimee van der Ham. De jonge helden van de school stonden klaar om hun bijdrage te leveren aan een schoner Vriezenveen.

Tijdens de opening op het schoolplein overhandigde wethouder Van der Ham twee inspirerende boeken aan de kinderen: ‘Weg met de wegwerpwereld’ en ‘Foeksia de miniheks redt de natuur’. Deze boeken moedigen jonge lezers aan om zorg te dragen voor hun omgeving. Gewapend met hesjes, grijpers en vuilniszakken gingen de leerlingen vervolgens enthousiast aan de slag met hun opruimmissie.

Rommel
Wethouder Aimee van der Ham is enthousiast: “We laten de kinderen zien dat de rommel in de natuur niet vanzelf verdwijnt en hoe belangrijk het is dat iedereen meehelpt. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier ze tijdens het opruimen hebben en hoe fanatiek ze hiermee zijn”.

Schoon
De peuters namen het schoolplein voor hun rekening en zorgden ervoor dat elk hoekje spic en span was. De takjes, plastic papiertjes en hoopjes modder op het plein werden grondig geïnspecteerd voordat het in de emmertjes verdween. De oudere leerlingen lieten hun opruimkunsten in de directe omgeving van de school zien. Onder begeleiding van leraren en ouders werd de buurt rondom de Weemewereld goed schoongemaakt.

Samen hebben we aangetoond hoe klein beginnen een groot verschil kan maken! En dat is volgens de leerlingen niet alleen leuk, maar ook nodig!

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen