Hugo Venebrugge Toernooi steunt Stichting Kans voor een Kind

DEN HAM – Het Hugo Venebrugge Toernooi bij v.v. Den Ham beleeft dit jaar haar dertiende editie. Het toernooi voor hoofdzakelijk JO11-1 teams wordt gehouden op zaterdag 22 juni. Nadat vorig jaar de toernooiopbrengst werd opgeteld bij bedragen die de nabestaanden van Bas Veldkamp uit Den Ham hadden opgehaald met hun deelname aan Alpe d’HuZes, kiest de organisatie ook dit jaar weer voor een goed doel met een bijzonder verhaal.

Het voetbaltoernooi is een eerbetoon aan Hugo Venebrugge, een voormalig keeper en jeugdleider van v.v. Den Ham die in 2008 op 22-jarige leeftijd overleed aan kanker. Toen hij op zijn ziekbed de vraag kreeg of hij het goed vond dat er een toernooi naar hem vernoemd zou worden, stemde hij in, maar stelde hij wel een aantal voorwaarden. Zo moest de opbrengst jaarlijks naar een goed doel. Die hartenwens wordt dit jaar voor de dertiende keer ingewilligd.

Stichting Kans voor een Kind
Stichting Kans voor een Kind is uitgekozen en dat heeft een speciale reden. Al eerder maakte het Hugo Venebrugge Toernooi deze stichting blij met mooie geldbedragen. Willem Hoevers, één van de oprichters, nam de cheque destijds in ontvangst. Dat gaat niet meer, want Hoevers overleed begin dit jaar op 73-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. De organisatie van het Hugo Venebrugge Toernooi wil met de toezegging van het geldbedrag de andere stichtingsleden een hart onder de riem steken. Maar bovenal wil zij het goede werk steunen dat Hoevers in gang zette en dat de overige stichtingsleden voortzetten. Namelijk het vervullen van wensen van kinderen uit Twente, of die met Twente verbonden zijn, die het niet altijd makkelijk hebben. Door ziekte, of door een andere oorzaak.

FC Dalfsen verdedigt titel, profclubs stellen prijzen beschikbaar
Aan het toernooi, georganiseerd door Hugo’s vrienden en jongere broer, doen zestien teams mee. FC Dalfsen JO11-1 is de titelverdediger, nadat het vorig jaar in de finale HHC Hardenberg versloeg na verlenging (2-1). Net als FC Dalfsen is ook HHC Hardenberg weer van de partij. Naast de wedstrijden zijn er tal van activiteiten voor zowel spelers als (jonge) bezoekers. De deelnemende teams strijden behalve om de grote wisselbeker om nog veel meer moois. Zo stellen onder meer Heracles Almelo, FC Emmen, FC Twente en PEC Zwolle fraaie prijzen beschikbaar.
Indrukwekkende opening, spectaculair slot.

Het toernooi wordt zaterdag 22 juni om 09.45 uur geopend met het vertellen van het levensverhaal van Hugo Venebrugge. Om 10.00 uur beginnen de eerste wedstrijden. De finale is om 15.00 uur. Deze zal plaatsvinden in een Champions League-waardige setting. Aansluitend is de prijsuitreiking en wordt de opbrengst voor het goede doel bekendgemaakt.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen