voorwaarts verliest in verlenging van Juliana 32

Op zaterdag 8 juni speelt Voorwaarts1 de halve finale nacompetitie om een plek in de 3e klasse tegen Juliana`32 1 uit Hengelo. Er is weer een bus geregeld en dat betekent dat de selectie, staf en een deel supporters mooi op tijd richting Hengelo reizen.

De wedstrijd staat onder leiding van de heer Wolterink met zijn 2 assistenten en vanaf het eerste fluitsignaal is het Voorwaarts die wat beter voor de dag komt. De meeste duels worden gewonnen, maar er worden niet veel kansen gecreëerd. Aan Voorwaarts kant zien we Roy de Lange en later Yarnick Boertje uitvallen met een blessure en voor hen komen Sander Scherphof en Kilian Ekkel in het veld.

Hierdoor wordt het aanvallende deel iets aangepast en komt Julian Slot op het middenveld te staan. Ondanks het kleine overwicht van Voorwaarts, zien we weinig kansen en is de ruststand 0-0. Na de rust zien we Juliana iets beter uit de kleedkamer komen, maar ook dat resulteert niet in doelpunten.

Toch is het Juliana die na zo`n 70 minuten via hun topschutter Gokan Karada de 1-0 weten te maken. Voorwaarts gaat 1 op 1 spelen achterin en gaat aanvallend wisselen. Jordy Harms en Nick Wessels komen samen in de punt van de aanval te staan en er wordt veel druk op het doel van Juliana`32 gezet.
Dit resulteert vlak voor tijd in een doelpunt van Jordy Harms, waardoor er na 90 minuten spelen een uitslag van 1-1 op het scorebord staat. Dit betekent dat er een verlenging volgt.
Tijdens de verlenging zien we ongeveer het afgelopen voetbaljaar van Voorwaarts voorbij komen. Goede momenten, zwakke momenten, strijd, mogelijkheden en kansen voor beide teams….alles wat voetbal leuk maakt.

Helaas voor Voorwaarts is het weer Gokan Karada die de 2-1 tegen de touwen schiet, waarna Voorwaarts aan een slotoffensief begint om de gelijkmaker binnen te werken. De JO-19 spelers Stijn Wessels en Milan Kerkdijk zijn inmiddels in het veld gekomen voor Bjorn Wessels en Wout Roelofs. Beide jonkies laten zien dat er zeker nog potentie zit bij de jeugd en laten zich van hun beste kans zien. Nadat Voorwaarts 1x de lat en 2x de paal geraakt heeft besluit scheidsrechter Wolterink dat het mooi is geweest en eindigt de wedstrijd in een 2-1 eindstand. Juliana`32 gaat naar de finale en Voorwaarts eindigt het seizoen in de halve finale promotie 3e klasse.

Voorwaarts heeft er alles aan gedaan om deze wedstrijd over de streep te trekken, maar kwam vooral in de eindfase (lat en 2x paal) net tekort om richting de strafschoppen te gaan.
Iets wat het hele jaar al een dingetje was, namelijk goed met de kansen omgaan, is ook vandaag beslissend.
Waar veel wedstrijden dit seizoen zijn geëindigd in een gelijkspel, was de kansenverhouding vaak in het voordeel van Voorwaarts.
Toch hebben we de laatste 2 wedstrijden weer strijdende Voorwaarts spelers gezien, die er alles aan deden om met een goed resultaat huiswaarts te keren. Deze wedstrijd was de laatste voor trainer Eric Frankfort, die het (een jaartje) rustig aan wil doen.

Ook was het de laatste wedstrijd voor Wout Roelofs, Jordy Harms en keeper Dinand Stuifzandt. Alle heren zullen volgend seizoen gemist worden, want ze hadden alle vier een behoorlijke invloed op de prestaties van afgelopen seizoen. Een seizoen met ups en downs, goede wedstrijden werden gevolgd door zwakke wedstrijden. Er zijn veel spelers langdurig geblesseerd geweest (Bernd, Yarnick, Dinand, Kevin ,Dylan, Stein, Glenn en Sander allen 8 of meer weken afwezig ), waardoor het team niet vaak in dezelfde samenstelling heeft kunnen spelen.

Voor de competitie had er wat meer punten ingezeten, maar met een 2e periodetitel en het bereiken van de halve finale kan iedereen die er aan mee heeft gewerkt trots zijn en zal het een hele opgave worden om volgend seizoen hetzelfde resultaat te bereiken of zelfs te verbeteren.
Een mooie uitdaging voor de nieuwe trainer, staf en de spelersgroep van seizoen 2024-2025 om deze prestatie te verbeteren. Wout, Jordy en Dinand worden bedankt voor hun jarenlange inzet voor Voorwaarts. Hopelijk vinden we jullie de komende jaren nog regelmatig terug op de velden bij Voorwaarts om aan de jeugd te vertellen hoe het ‘vroeger’ was en dat het toen allemaal veel beter was
Echte Voorwaarts mensen waar we hopelijk nog in allerlei hoedanigheid een beroep op kunnen doen.

Eric Frankfort wordt bedankt voor zijn tomeloze inzet de afgelopen 2 jaar. Een team dat net gedegradeerd is (van 3e naar 4e klasse) en waarbij meerdere oudere spelers lager gingen spelen, was niet altijd makkelijk om dit weer op gang te krijgen.
Dit is duidelijk met vallen en opstaan gebeurd, maar met handhaving in de 4e klasse en een periodetitel in het 2e seizoen kan er alleen maar met een goed gevoel terug gekeken worden op de afgelopen 2 jaar, die hopelijk voor een goede basis hebben gezorgd voor de komende jaren.

Opstelling: A. Toprackan, R. de Lange (S. Scherphof)(N. Wessels),C. Sickman, B. Wessels (S. Wessels), T. Olsman, Y. Boertje (K. Ekkel), L. Bove, W. Roelofs ( M. Kerkdijk), B. Bove, J. Slot, M. Slatius (J. Harms)