SDO wordt geklopt in sluitstuk

Afgelopen zaterdag stond voor SDO het laatste duel van het seizoen 2023/2024 op het programma. De oranje-formatie van Rick Zomer moest daarvoor afreizen naar Almelo om daar aan te treden tegen gedeeld koploper Achilles.

De AlmeloĆ«rs deelden bij aanvang van deze confrontatie de koppositie met Elko en konden zich tot kampioen kronen, mits de concurrent uit Elim zou ‘struikelen’ over degradant TOP. De Westerhaarders speelden zich vorige week veilig en konden dus vrijuit korfballen tegen Achilles. De eerste krachtmeting tussen de duellerende teams eindigde in een deceptie voor SDO. De ploeg moest met lede ogen aanzien hoe men naar een 0-14 nederlaag werd gespeeld. De Oranjehemden hadden dus iets recht te zetten.

Op een goed bezocht sportpark werd om 15:30 uur de bal afgegooid. Achilles leek geen last te hebben van zenuwen en startte erg scherp. SDO kon hier in de beginfase te weinig tegenover zetten en keek daardoor na enkele minuten tegen een 4-0 achterstand aan. Vervolgens kwam de Reas-formatie beter in de wedstrijd en beloonde zichzelf met twee treffers, 4-2. De ploeg verweerde zich kranig en stond sterk te verdedigen, maar door een laag schotpercentage wisten de SDO’ers niet dichterbij te komen bij Achilles. Via een 6-3 tussenstand gingen de teams na een half uur pauzeren bij een 8-4 ruststand.

Na de korfwisseling was het wederom Achilles dat net als in het eerste bedrijf met scherp schoot in de beginfase van de tweede helft. SDO moest vrijwel direct twee-opeenvolgende treffers incasseren en keek daardoor tegen een 10-4 achterstand aan. Toch gaf de Westerhaarse formatie zich niet gewonnen. De ploeg zette een prima tweede helft neer en was gelijkwaardig aan de Almelose opponent. Toch was men niet bij machte om het gat te dichten. Via een 12-6 werd luttele minuten voor het einde een 14-8 tussenstand bereikt. In de slotfase vonden beide teams nog meermaals het gele mandje. Einduitslag Achilles – SDO 16-10

Een acceptabele nederlaag voor SDO. De ploeg moest zijn meerdere erkennen in het sterkere Achilles, dat uiteindelijk geen kampioen werd. In Vroomshoop wist Elko nipt te winnen van TOP met 13-14, waardoor de ploeg uit Elim het kampioenschap binnen sleepte.

Door deze nederlaag eindigt SDO op de derde plek. Hierdoor komt het vlaggenschip van de Westerhaarse korfbalvereniging ook volgend seizoen op het veld uit in de derde klasse. In de zaal zal de ploeg van Rick Zomer acteren in de tweede klasse. Maar nu gaan de SDO’ers het seizoen termineren, genieten van de zomerstop en zich daarna weer opmaken voor het aankomende seizoen.

Via deze weg wil de selectie van SDO iedereen bedanken voor de supportafgelopen seizoen. We hopen jullie ook in het nieuwe seizoen weer langs de lijn terug te zien.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen