Christian Kist bleef ongeslagen en won gisteren beide Challenge Tour titels

Christian Kist heeft gisteren een ongekende dag beleeft in Milton Keynes, waar twee Challenge Tours werden afgewerkt. Van de 16 gespeelde wedstrijden, wist de Nederlander geen enkele wedstrijd te verliezen. Lees hier meer.

Challenge Tour 11
Kist begon Challenge Tour 11 met twee relatief eenvoudige overwinningen op Wesley van Trijp (5-2) en Robert Ellis-Brown. Daarna had de Nederlander twee keer een beslissende leg nodig om de laatste 16 te bereiken. Zowel Reece Robinson als Alexander Merkx slaagden er niet in de negende leg te winnen, hoewel Robinson drie matchdarts kreeg in de beslissende leg.

Daarna begon ‘The Lipstick’ steeds beter te spelen. In de laatste 16 produceerde hij een 9-darter tijdens zijn 5-2 overwinning op Darren Armstrong. Vervolgens verloor hij slechts één leg op weg naar de finale. Bradley Brooks (5-1) en Cameron Crabtree (5-0) hadden geen kans tegen de voormalig Lakeside-kampioen.

In de finale nam Kist het op tegen de Duitser Michael Unterbuchner. Hij was eerder in het toernooi verantwoordelijk voor de uitschakeling van o.a. Ted Evetts (5-4), Niko Springer (5-4), Dennie Olde Kalter (5-3) en Connor Scutt (5-4). De finale begon gelijkwaardig, met de eerste drie legs die met de darts meegingen, waaronder een 151-finish van Kist. In de vierde leg plaatste de Nederlander de eerste break en kwam met een 76-finish op een 3-1 voorsprong. Hij verzilverde vervolgens de break, waardoor hij op matchpoint kwam. Echter, ‘T-Rex’ gaf niet zomaar op. Unterbuchner hield zijn eigen leg in 21 pijlen, na gemiste matchdarts van Kist, en brak in de zevende leg in 17 pijlen terug naar 4-3. Een matige leg van Kist volgde, waardoor Unterbuchner eenvoudig een beslissende leg kon afdwingen; 4-4. In de negende leg liet Kist zijn ultieme klasse zien en produceerde een 12-darter op het beslissende moment, waarmee hij de overwinning veiligstelde.

Christian Kist: 93,32 / 38%
Michael Unterbuchner: 86,12 / 33%

Challenge Tour 12
Na Challenge Tour 11 bleef Kist sterk presteren in het tweede toernooi van de dag, zonder op enig moment te verslappen. Net als bij het eerste toernooi versloeg hij Wesley van Trijp in de openingsronde. Vervolgens zorgde hij voor overwinningen op onder andere Kevin Burness (5-4), Rene Eidams (5-2), en Ted Evetts (5-2) om opnieuw de finale te bereiken.

In de finale was ‘Big Hendo’, John Henderson, de tegenstander. Na een snelle uitschakeling op vrijdagochtend revancheerde de Schot zich door met overwinningen op Jimmy van Schie (5-1) en Andreas Harrysson (5-3) de finale te bereiken. In zijn zes gewonnen partijen noteerde Henderson vijf gemiddeldes van boven de 90.

Het werd een finale van hoog niveau, waarin zeven legs op een rij de legs met de darts meegingen. Zo produceerde Henderson o.a. een 11-darter en finishes van 95 en 110, terwijl Kist zijn eigen legs wist te houden met 122-finish en een 13-darter. In leg 8 miste Henderson een 65-finish om een beslissende leg af te dwingen. Kist profiteerde direct, met de tweede 13-darter op een rij greep Kist zijn tweede titel van de dag en zijn vierde titel op de Challenge Tour in totaal. Wat een dag voor de man uit Vroomshoop!

Christian Kist: 102,39 / 50%
John Henderson: 100,55 / 60%

Nederlanders
Christian Kist was verreweg de beste Nederlander van de dag, hij greep beide titels. Een unieke prestatie van de Nederlander, dat door een minimale aantal spelers is nagedaan waaronder Berry van Peer. Daarnaast waren er nog een aantal Nederlanders die niet onverdienstelijk presteerden. Zo wist Jimmy van Schie een kwartfinale en een laatste 16 te bereiken in Leicester. In het tweede toernooi van de dag strandden Wesley Plaisier en Derk Telnekes bij de laatste 16, terwijl voor Michael Busscher de kwartfinales het eindstation was.

Uitslagen
Challenge Tour 11
Kwartfinales
Michael Unterbuchner 5-4 Connor Scutt
Reece Colley 5-3 Thomas Cromwell
Christian Kist 5-1 Bradley Brooks
Cameron Crabtree 5-3 Jimmy van Schie

Halve finales
Michael Unterbuchner 5-4 Reece Colley
Christian Kist 5-0 Cameron Crabtree

Finale
Christian Kist 5-4 Michael Unterbuchner

Challenge Tour 11
Kwartfinales
John Henderson 5-1 Michael Busscher
Andreas Harrysson 5-3 Robert Thornton
Christian Kist 5-2 Jamie Atkins
Ted Evetts 5-0 David Evans

Halve finales
John Henderson 5-3 Andreas Harrysson
Christian Kist 5-2 Ted Evetts

Finale
Christian Kist 5-3 John Henderson

Stand Challenge Tour
Christian Kist doet uitstekende zaken wat betreft het klassement. Dankzij zijn tweede titels is het nu opgeklommen naar plaats twee, met een ruime voorsprong op de nummer 4 Stefan Bellmont. Aan het einde van het seizoen plaatsen de nummers 1 en 2, die zich nog niet hebben gekwalificeerd voor het WK via een andere manier, zich voor het WK. Op dit moment zijn dat Andy Boulton en Christian Kist.

Danny Jansen 6350
Andy Boulton 5975
Christian Kist 5350
Stefan Bellmont 4300
Aden Kirk 4225
John Henderson 3925
Oskar Lukasiak 3925
Darryl Pilgrim 3850

Bron: Darts Actueel.nl

 

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen