Springsters LOVA geplaatst voor NK individueel 2024

Op zaterdag 18 en zondag 19 mei 2024 vonden de plaatsingswedstrijden voor het NK individueel springen plaats in Bergen op zoom. Op zaterdag mochten de junioren aan de start verschijnen en op zondag was het de beurt aan de dames uit de jeugd en senioren categorie. In totaal kwamen er 19 dames uit voor LOVA Vroomshoop dit weekend.

Suze Jonker, Romy Willems, Esmee Jansen, Evi Grondman, Marèll Drent en Anouk Zijlstra mochten op zaterdagmiddag 18 mei in actie komen in de junioren B categorie. Anouk sprong zelfs nog 1 onderdeel mee in de A categorie, welke het hoogste niveau betreft.
De dames begonnen sterk op het onderdeel minitrampoline pegasus, Anouk plaatste zich knap als 8e in de A-lijn voor de finale. Suze (5e), Romy (11e), Evi (14e) en Esmee (17e) wisten zich in de B-lijn te plaatsen voor deze finale. Op het onderdeel minitrampoline wisten Romy (4e), Anouk (8e), Suze (12e) en Marèll (16e) een startplek te bemachtigen. Het laatste onderdeel was airtrack, de spanning liep wat op waardoor er helaas wat foutjes geïncasseerd moesten worden. Desondanks wist Evi zich als 20e te plaatsen voor het NK.

Zondagochtend mochten Marin Krahwinkel, Alisha Coenraad, Guusje Smelt en Faith Meijer zich klaar maken voor een spannende wedstrijd in een zeer groot deelnemersveld. Op het onderdeel trampoline wisten ze allemaal een finale plaatst te behalen, Alisha (11e), Faith (14e) en Marin (15e). Ook op trampoline pegasus ging het goed, Marin plaatste zich als 8e gevolgd door Faith (17e), Alisha (20e) en Guusje (26e). Op het laatste onderdeel airtrack mochten Alisha (4e) en Faith (13e) hun 3e finale plek binnen te slepen, Marin en Guusje deden in de middagwedstrijd mee op A niveau.

Zondagmiddag was het de beurt aan de dames senioren A- ere en A. Zij bijten de spits af op trampoline. In de A-ere plaatste Esmee Schoemaker (5e) en Jente ten Donkelaar (6e) zich voor de finale met spectaculaire sprongen. Ook in de A werd er gevochten om een finale plek. De dames konden dit allemaal waarmaken. Maar liefst 7 finaleplaatsen voor Madelief Dijkstra (3e) , Ayla Willems (6e), Meike Wilharms (10e), Guusje Smelt (10e), Zoë Wessels (12e), Marith Nijboer (14e) en Jade Kuiper (15e). Ook op airtrack mochten er 8 dames door naar de finale. Madelief plaatste zich als 1e ,gevolgd door Guusje (3e) ,Meike (4e), Zoë (5e), Jade (14e), Esmee (15e), Marin (20e) en Marith (21e). De wedstrijd werd afgesloten op het onderdeel trampoline pegasus. Esmee, Ayla en Jente kwamen wederom op het hoogste niveau uit. Ayla werd keurig 4e gevolgd door Esmee (5e). Op het A niveau plaatste Madelief zich opnieuw als 1e gevolgd door Jade (2e)Zoë (7e) en Meike (10e).

Ook ons jongste talent Tess Westerik mocht deelnemen aan deze wedstrijd. Ze sprong netjes en had een keurige afwerking. Tess wist zich op alle drie de onderdelen in de top 12 te plaatsen. Op trampoline pegasus gaat ze zelfs als 4e finaliste de finale in.

Met maar liefst 45 finaleplaatsen kijk LOVA terug op een zeer geslaagd weekend. Nu gaan deze dames zich voorbereiden op het NK, welke op 22 en 23 juni in Ahoy zal plaatsvinden. Naast de individuele finale mogen een aantal dames ook deelnemen aan het NK micro/meso teamgym. Dat NK-ticket was al op een eerdere wedstrijd verdiend. De trainsters Rosanne Dubbink, Lianne Schoemaker en Mandy Bosch zijn ontzettend trots op deze dames en kijken uit naar het finaleweekend.

Bron: Lova

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen