FC Zutphen neemt de zesde plaats over van Den Ham

Het is Den Ham in Gelderland niet gelukt om de aanval van FC Zutphen af te slaan. De Hammenaren verloren het duel op sportpark ’t Meijerink met 2-0. Op het snelle kunstgras hielden beide ploegen in de beginfase een hoog tempo aan.

In de vijfde minuut moest de Hammer doelman Jeffrey Ekkel al gestrekt naar de hoek om een kopbal te pareren. Den Ham had hierna een kwartier lang het initiatief. Het zag Michel Kamphuis ruim overschieten, een vrije trap van Ruben Kelder naast gaan en een goede actie van Thomas Remmink in schoonheid stranden.

De drinkpauze gaf de thuisploeg nieuwe energie en net binnen het half uur scoorde Timon Kuiper al koppend de openingstreffer. Met een mooie save voorkwam Ekkel nog een verdubbeling van de score voor rust. De gastheer kwam in de tweede helft weer sterk uit de kleedkamer. Binnen een kwartier waren er drie kansen voor de Zutphense formatie. Doelman Ekkel hield de wedstrijd in ieder geval nog spannend.

Na een korte onderbreking, waarbij alleen de scheidsrechter oververmoeid van het veld ging, golfde het spel weer in sneltreinvaart op en neer. Eerst schoot FCZ net voorlangs, waarna de doorgeschoven Michiel Schurink namens Den Ham een vrije schietkans kreeg, echter het doel op een haar na miste. Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist met een solo van Mido Blok, die vrij voor de goal geen fout maakte en de 2-0 op het scorebord zette.

Den Ham dat in het laatste deel van de wedstrijd met maar liefst vier junioren speelde, kreeg nog een drietal mogelijkheden op een beter resultaat. Rik Bootsveld, Kevin Ruiterkamp en Michiel Schurink hadden hun vizier niet op scherp staan, zodat de drie punten in Gelderland bleven en FC Zutphen de zesde plaats heeft overgenomen van Den Ham.