Vroomshoopse Boys neemt ook lastige horde BWO

Vroomshoopse Boys trad in het thuisduel tegen BWO uit Hengelo aan zonder de geblesseerde centrale verdediger Sven Paters en de geschorste middenvelder Tom Pierik. De van een blessure herstelde Sil Derks begon op de bank. Op het middenveld van de blauw-gele formatie speelde nu Siem Pierik, terwijl routinier Robert Veld centraal in de defensie van de thuisploeg stond opgesteld.

De Boys startte goed met hoog druk zetten en vlot combinatiespel tegen de nummer 9. van de tweede klasse I. en dat leverde direct meerdere corners op. Die hadden niet het gewenste effect en het balvaardige BWO loerde op snelle omschakelmomenten. Enkele keren kwamen de gasten door op de flanken, maar Boys-doelman Chiel Sickman greep bekwaam in. Rechter vleugelverdediger Jesper Derks van de Boys viel aan waar dat kon en dat had in de 20ste minuut succes. De naar rechts uitgeweken Siem Pierik gaf een goede voorzet, die prima werd verlengd door Jesper Derks: 1-0. In de 26ste minuut schoot de solerende Juliën Derks namens de Boys vanaf links net voorlangs het doel van BWO-keeper Lucas Luisman. Twee minuten later gaf Nelson Runhart vanaf rechts een messcherpe voorzet aan centrumspits Ramon de Jong, die net niet bij de bal kon.

In de 31e minuut schoot Boys-middenvelder Mats Scholten in het strafschopgebied tegen de uitgestoken hand van een BWO-verdediger aan. Scheidsrechter Pepijn Blaak uit Enschede zag daar geen opzettelijk hands in en liet doorspelen. In de 37ste minuut kwam uit het niets de gelijkmaker van de gasten. Spits Krijn Terink nam de bal van zo’n 35 meter op de slof en onbereikbaar voor keeper Chiel Sickman eindigde deze granaat tegen de touwen: 1-1. Het doeltreffende antwoord van de geschrokken thuisploeg kwam snel. In de 40ste minuut vond de opgekomen linker vleugelverdediger Simon Kempers spits Ramon de Jong, die prima afrondde. In de 42ste minuut was opnieuw Krijn Terink dichtbij een treffer. De kopbal van de geheel vrij staande BWO-speler belandde tot geluk van de Boys op de linker paal. Met een 2-1 stand werd gerust in een door het hoge tempo aantrekkelijke wedstrijd.

In de tweede helft bleef de Boys een licht veldoverwicht houden, maar ontbrak het aanvankelijk aan beide kanten aan echte doelrijpe kansen. Pas in de 65ste minuut kwam het eerste grote gevaar voor het doel van de thuisploeg. Tom Harbers mocht aanleggen bij een vrije trap, maar vond doelman Chiel Sickman op z’n weg. In de 65ste minuut bracht hoofdtrainer Robert Bosma de Boys-aanvallers Niek Wessels en Sil Derks voor Ramon de Jong en Juliën Derks.

In de 80ste minuut dacht BWO te scoren, maar er was door arbiter Blaak een eerdere duwfout tegen centrale verdediger Lars Scholten geconstateerd. De Boys bleef daarna het initiatief houden. De lat verhinderde in de 82ste minuut een treffer van Boys-aanvoerder Léon Dogger. In de 85ste minuut promoveerde Niek Wessels een spijtende pass van Simon Kempers tot een treffer, maar de jonge Boys-spits stond nipt buitenspel. Die actie moest Niek Wessels met een blessure bekopen en in zijn plaats kwam Hugo Dubbink de laatste minuten in het veld. In de extra tijd mocht Krijn Terink namens BWO een vrije trap op een voor de Boys gevaarlijke plek recht voor het doel nemen. Met een mooie safe ranselde doelman Chiel Sickman de bal uit de linker hoek en even later klonk het bevrijdende eindsignaal van scheidsrechter Pepijn Blaak.

De 2-1 overwinning op een lastige en tevens goed voetballende tegenstander zorgt ervoor dat de Boys op koers blijft voor tenminste een derde plaats in de tweede klasse I., dat nacompetitie om promotie betekent. Volgende week wordt in Hengelo tegen SC Barbaros gespeeld, dat er alles aan doet om de nacompetitie om degradatie te ontlopen.

Tegen BWO werd in de volgende formatie gespeeld: doel: Chiel Sickman; achter: Jesper Derks, Lars Scholten, Robert Veld en Simon Kempers; midden: Léon Dogger, Siem Pierik en Mats Scholten; voor: Juliën Derks (65: Sil Derks), Ramon de Jong (65: Niek Wessels, 85: Hugo Dubbink) en Nelson Runhart.