Voorwaarts speelt bloedeloos 0-0 tegen sc Daarle

Zaterdag 4 mei speelde Voorwaarts 1 hun uitwedstrijd in en tegen Daarle.
Daarle is inmiddels officieel gedegradeerd en kan de laatste 4 wedstrijden van deze competitie vrij ut gaan voetballen. De druk van `het moeten presteren` is eraf. Dat geldt zeker nog niet voor Voorwaarts, die nog volop in de gevarenzone zit.

Een overwinning op Daarle zou een grote stap in de goede richting zijn.
Waar de wedstrijd thuis tegen Daarle met 5-1 werd gewonnen, na 3 snelle doelpunten in de eerste 20 minuten is dat geen enkele garantie voor deze uitwedstrijd. Daarle heeft al hun punten thuis gepakt en niet tegen de minste teams (DES, Lutten, Bruchterveld en Avereest). Voorwaarts is dus gewaarschuwd en zal hun kansen moeten gaan benutten.

Na wat gedoe over de kleur van sokken en broeken is het scheidsrechter Baars die om 14.40 de wedstrijd start. Als snel zien we dat Daarle met minder druk speelt, want ze spelen volle bak over het hele veld en zijn niet bang om aan te sluiten. Voorwaarts speelt afwachtend en kan de bal op de helft van Daarle maar matig in de ploeg houden. Er volgen snel duels, waar Daarle wel raad mee weet.
Er ligt voldoende ruimte om te combineren, maar we zien veel slordige passes of slechte balaannames, waardoor er door de verdedigers van Daarle voortijdig ingegrepen kan worden.

Dit resulteert in een matige 1e helft, waarin niet veel kansen gecreëerd worden. Veel hoekschoppen die niet aankomen of vrije ballen die matig genomen worden, waardoor ook het gevaar uit de stilstaande situaties nagenoeg nul is. Vlak voor rust is het zelfs Daarle die ervoor zorgt dat Alen Toprackan in actie moet komen. Alen zorgt er met zijn voeten voor dat er met 0-0 als ruststand de kleedkamers opgezocht kan worden.

Sander Scherphof komt de 2e helft in het veld voor Bjorn Wessels en we zien Voorwaarts redelijk uit de kleedkamer komen. Er worden kansjes gecreëerd, waar Bernd Bove zijn schot via de voeten van de keeper van Daarle gekeerd ziet worden. Een redelijke aanval die uitmondt in een doelpunt wordt buitenspel gegeven en een vrije bal van Thomas Olsman wordt door Bernd Bove rakelings naast het doel gekopt.

Inmiddels zien we Daarle wat meer op hun tenen lopen maar ze blijven volle bak in de duels gaan, wat zo nu en dan een gele kaart oplevert. Kilian Ekkel wordt gewisseld voor David Heerkes. David zorgt voor wat nieuw elan en weet zo nu en dan wat gevaar te stichten, maar veel grote kansen zien we niet. Jordy Harms lobt een bal net over het doel en dat is dan ook alles wat nog in de buurt komt van een doelpunt.

Daarle is ook niet in staat om echte kansen te creëren, waardoor de wedstrijd eindigt zoals die begon….een bloedeloze 0-0. Voor Voorwaarts een behoorlijke domper, aangezien er hier 2 punten te weinig gehaald zijn, die in de competitie broodnodig zijn. Door de uitslagen in de competitie, is plek 10 nog maar 1 punt verwijderd en zal er volgende week tegen Mariënberg gewonnen moeten worden.

Mariënberg vecht voor hun laatste kans, dat wordt dus een erg belangrijke wedstrijd voor beide teams, waar het seizoen gemaakt of gebroken kan worden. Hopelijk staan de spelers van Voorwaarts dan wel weer op scherp, want tegen Daarle was het matig.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 11 mei 14.30 uur Voorwaarts 1 – Mariënberg 1

Opstelling: A. Toprackan, T. Olsman, C. Sickman (R. de Lange), B. Wessels (S. Scherphof), L. Bove, Y. Boertje, W. Roelofs, B. Bove, J. Slot, J. Harms, K. Ekkel (D. Heerkes).