Leergeld en de digitale sociale kaart

Leergeld Twenterand helpt kinderen tussen 4 en 18 jaar uit gezinnen waar het financieel even lastig is. Maar Leergeld Twenterand heeft ook contact met andere sociale voorzieningen in Twenterand. Leergeld kan dus ook verwijzen mocht dit nodig zijn en vooral daar waar gezinnen soms vastlopen in de vele regelingen die er zijn. De digitale sociale kaart is daarbij een belangrijk hulpmiddel.

De digitale sociale kaart is te vinden op https://www.digitale-sociale-kaart.nl met alle mogelijke regelingen op het gebied van armoede & inkomen, jeugd & opvoeding, bewegen & ontmoeten, werken & inkomen, zorg & wonen, Alzheimer & dementie, Veteranenzorg, en Daklozen & illegalen. De digitale sociale kaart geldt voor heel Nederland, maar door als zoekterm “Twenterand” in te vullen en te kiezen voor een van de aandachtsgebieden die hierboven genoemd zijn, is snel een overzicht van regelingen in Twenterand te vinden.

Leergeld zelf is daarbij met name gericht op kinderen. Zij moeten kunnen meedoen met leeftijdsgenootjes om hun talenten te kunnen blijven ontwikkelen, ook als het thuis financieel even lastig is. Dus Leergeld zorgt voor een fiets of busvervoer om naar school te gaan en voor een computer als dat nodig is voor huiswerk, of voor een online leeromgeving. Maar Leergeld laat kinderen ook sporten en zorgt voor zwemlessen. En naar muziekles gaan om een instrument te kunnen bespelen is ook mogelijk. Een heel breed pakket aan hulp dus dat te vinden is op https://www.leergeldtwenterand.nl. Alle kinderen moeten kunnen meedoen want nu meedoen is straks meetellen. Dat is het motto van Leergeld Twenterand. En Leergeld komt bij u thuis, om samen te bespreken wat er voor uw kind nodig is.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen