ATC 65 en Den Ham in evenwicht na deel 1

De uitwedstrijd van Den Ham op sportpark Slangenbeek in Hengelo duurde slechts 37 minuten. Vanwege een blessure van scheidsrechter Paul van Koolwijk werd het duel tegen ATC ’65 al voor rust beëindigd.

Daar er binnen een half uur geen capabele vervanger gevonden werd, zal de match op een later tijdstip uitgespeeld moeten worden. In het eerste deel werd er niet gescoord. Beide ploegen hadden wel een aantal goede mogelijkheden om te scoren. De thuisploeg gaf meteen vol gas en de Hammer goalie Jeffrey Ekkel moest al na 30 seconden een schot in de korte hoek onschadelijk maken.

In de tiende minuut kon Ekkel ternauwernood redding brengen met zijn voet. Den Ham gaf de gastheer hierna zeer goed partij en de Hammenaren zagen na een kwartier spelen een geplaatst schot van Jelmer Bolks op het dak van het doel belanden. Het team van Nijzink en Brakert kreeg in het eerste bedrijf ook nog meerdere hoekschoppen mee die geregeld voor gevaar zorgden.

Halverwege de eerste helft combineerde ATC ’65 tweemaal vlot door de Den Hamse defensie. Eerst kon doelman Ekkel knap redden, waarna even later Bolks een Hengelose voorsprong voorkwam. De laatste kans van de ultrakorte wedstrijd was voor Den Ham. Thomas Remmink werd uitstekend gelanceerd, echter zijn doelgericht schot werd geblokt en tot corner verwerkt.

Zo eindigde deel 1 van de wedstrijd ATC ’65 – Den Ham in 0-0 en zal het duel binnenkort een vervolg krijgen aan de Torenlaan.