Sportlust met overtuigende zege op SVV 56

Met slechts drie wedstrijden voor de boeg, stond Sportlust voor een ontmoeting tegen de hekkensluiter SVV ’56. Sportlust blijft nog volop in de race voor het kampioenschap, zij het afhankelijk van puntverlies bij koploper Lemele. Een overwinning was daarom noodzakelijk, niet alleen voor de punten, maar ook om het doelsaldo te verbeteren en zo de druk op Lemele te verhogen.

De wedstrijd begon zoals verwacht, met Sportlust die vastbesloten was om de tegenstander onder druk te zetten. Ondanks een compacte verdediging van SVV ’56, wist Sportlust via de flanken enkele gevaarlijke kansen te creĆ«ren. Het duurde echter tot de 35e minuut voordat de ban werd gebroken. Een afgeketst schot belandde voor de voeten van Simon Spoor, die de bal teruglegde op Wout Botter. Wout liet deze kans niet onbenut en bracht de thuisploeg op voorsprong met een zuivere afronding.

Na de rust zette Sportlust de jacht voort op meer doelpunten. In de 55e minuut werd de voorsprong verdubbeld dankzij een scherpe actie van Tim Spoor, die de bal teruglegde op Simon Spoor. Laatstgenoemde liet de doelman van SVV ’56 kansloos met een fortuinlijke poging richting de verre hoek. Simon vervolgde zijn spel met nog een doelpunt, dit keer na een goede dieptepass van Dennis Jozic. In de 90e minuut zorgde invaller Hernan van Haarst met een fraaie voorzet voor de kers op de taart. Roy van Dijk kopte de bal overtuigend binnen voor zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen en zette daarmee de eindstand op 4-0.

Hoewel Sportlust zeker kansen had om de score verder uit te bouwen, bleef het bij een 4-0 overwinning. Deze zege was niet alleen belangrijk voor de punten, maar ook om het verschil in doelsaldo te vergroten ten opzichte van concurrent Lemele.

Met nog twee wedstrijden te gaan, blijft Sportlust vastberaden om de koppositie te veroveren. Terwijl Lemele het nog lastig zal krijgen tegen HTC en Wijthmen, kijkt Sportlust uit naar confrontaties met VSW en Kampen. Hoewel er nu even een pauze is met twee vrije weekenden in het vooruitzicht, zal de spanning hoog blijven in de strijd om het kampioenschap.