DOS’37 wint zes-puntenduel van Hulzense Boys

VRIEZENVEEN – DOS’37 heeft op een herfstachtige middag met veel regen en kou een belangrijke overwinning geboekt tegen directe concurrent Hulzense Boys in de strijd om plek 8 in de competitie. Waar DOS’37 voor de wedstrijd al een voorsprong van 1 punt had op Hulzense Boys en een wedstrijd minder had gespeeld, groeide die voorsprong nu uit tot 4 punten.

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging doordat de kleding van Hulzense Boys op Smidserve was achtergebleven. DOS’37 begon scherp aan de wedstrijd met snelle acties in deze drukbezochte streekderby. Hulzense Boys was ook duidelijk aanwezig, en in de 8e minuut resulteerde een overtreding van Glenn Jansen net buiten de zestien in een vrije trap voor Hulzense Boys. DOS’37-doelman Patrick Nitert was weer in topvorm en pakte de bal eenvoudig. In de 13e minuut creëerde DOS’37 een kans toen Koen Nijkamp de bal aan de rechterkant van het veld ontving en een voorzet gaf op Sander Thomas. Zijn schot werd echter gestopt door de doelman van Hulzense Boys.

Na ongeveer twintig minuten kwam DOS’37 met wat geluk op voorsprong. Een prachtig samenspel begon met ShakkiMohammed die dribbelend vanuit de verdediging naar het middenveld trok en Ronald te Morsche die zijn bal weer breed gaf aan Sander Thomas. Na goed doorzetten van Sander Thomas belandde de bal via het hoofd van Ronald te Morscheop de knie van een speler van Hulzense Boys en in het doel, 1-0. DOS’37 zette veel druk op de defensie van Hulzense Boys en na ruim een half uur was het opnieuw raak. Hulzense Boys leed slordig balverlies in de 35e minuut, waardoor Senna Silva van der Veen alleen op het doel kon afstormen. Zijn tegenstander hield hem vast, en de scheidsrechter van dienst floot voor een vrije trap en gaf een gele kaart, waar een andere kleur ook had gekund.

Scheidsrechter Eddy de Gier uit Biddinghuizen liet zich niet van de wijs brengen door protesten aan DOS-zijde en floot een bijzonder goede wedstrijd op een ontspannen manier. Een genot voor zowel spelers als publiek, om op zulks wijze een dergelijk belangrijke wedstrijd in goede banen te leiden, chapeau!  Hulzense Boys kwam daar nog goed mee weg, maar de vrije trap luidde wél de 2-0 in. Martijn Olde Olthof’ ssnoeiharde vrije trap werd gekeerd door Hulzense Boys-doelman Patrick Loohuis, maar Ronald te Morsche profiteerde razendsnel en scoorde opnieuw, nu via de rebound: 2-0.

Hulzense Boys herstelde zich goed richting de rust en drong aan. Bij DOS’37 liep het even niet soepel in de verdediging en Sander Kamphuis profiteerde van een te zachte terugspeelbal van Mark van Pijkeren: 2-1. Kort voor rust kreeg DOS’37 bijna een derde doelpunt, maar de voorzet van Ronald te Morsche was net te scherp. De eerste helft eindigde met een 2-1 voorsprong voor DOS’37.

De tweede helft begon met veel regen en wind, waardoor mede de wedstrijd rommelig verliep met kansen aan beide kanten. DOS’37 kreeg een goede mogelijkheid in de 58e minuut uit een vrije trap van Sander Thomas, maar de kopbal van Ronald te Morsche ging via een snoekduik rakelings naast. Hulzense Boys kreeg ook kansen, maar doelman Patrick Nitert groeide uit tot man van de wedstrijd en was een grote sta-in-de-weg voor de boys uit Hulsen. In de 71e minuut maakte Nitert een cruciale redding op een kopbal van Menno Kamphuis, waardoor DOS’37 de minieme voorsprong behield. Hulzense Boys bleef aandringen, terwijl DOS’37 standhield.Met spaarzame tegenaanvallen probeerde DOS’37 de wedstrijd veilig te stellen. In de 83e minuut nam Mario Francismouth een vrije trap aan de linkerkant, maar zijn schot raakte de lat via de keeper. Hulzense Boys bleef proberen de gelijkmaker te realiseren, maar kwam niet tot scoren.

DOS’37 wist de voorsprong knap vast te houden en toonde winnaarsmentaliteit. Hoewel het veldspel minder werd, was dat in deze fase van de wedstrijd niet meer belangrijk. Na een zwaar bevochten tweede helft wist DOS’37 de 3 punten in Vriezenveen te behouden, waardoor ze een gat van 4 punten slaan op plek 9 en een wedstrijd minder hebben gespeeld.Volgende week kunnen de mannen van Jeroen Niks Koningsdag vieren en daarna spelen ze op zaterdag 4 meitegen Achilles ’12 in Hengelo. Wederom een belangrijke wedstrijd voor DOS’37. Bij winst doen ze goede zaken voor lijfsbehoud in de eerste klasse én in de stand van de 2e periode, wat een mooie bonus zou kunnen zijn.