Elektrificatie van Spoorlijnen in Overijssel Brengt Positieve Vooruitzichten

Het recente groene licht voor de elektrificatie van de spoorlijnen tussen Almelo en Marienberg en Zutphen – Oldenzaal zorgt voor opwinding onder treinreizigers in Overijssel. Te midden van groeiende bezorgdheid over CO2- en stikstofuitstoot heeft de voorjaarsnota van vandaag een aanzienlijk bedrag van 98 miljoen euro toegewezen aan de verbetering van deze twee cruciale spoorlijnen.

Demissionair staatssecretaris Heijnen van Infrastructuur benadrukte de dringende noodzaak om deze regionale spoorlijnen te verduurzamen, gezien de huidige exploitatie van dieseltreinen die jaarlijks aanzienlijke hoeveelheden CO2 en stikstof uitstoten.

De toekomstige elektrificatie van het spoor opent de deur naar het gebruik van elektrische treinen, die niet alleen milieuvriendelijker zijn, maar ook geluids- en trillingsarm. Dit betekent een aanzienlijke verbetering van het reiscomfort en een positieve impact op de omgeving, aldus de staatssecretaris.

Gedeputeerde Martijn Dadema deelt in de vreugde over deze ontwikkeling, waarbij hij het belang van elektrificatie benadrukt voor zowel de reizigerservaring als de leefomgeving van de inwoners. Reizigersvereniging Alma, die zich heeft ingezet voor het elektrificeren van de spoorlijn Almelo – Marienberg, is verheugd met het goede nieuws om de Almalijn te gaan elektrificeren.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen