Sportlust wint in doelpuntenfestijn van sv Mariënheem

Op het onwennige tijdstip van 16:30 moest Sportlust aantreden in en tegen Mariënheem. De gastheren wisten de laatste drie competitiewedstrijden te winnen en staan op een verdienstelijke 4e plek. Het werd een wedstrijden met veel doelpunten waarin Sportlust uiteindelijk met een 3-6 overwinning van het veld stapte.

De intenties van Sportlust waren vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk; zo snel mogelijk de voorsprong pakken. Dit lukte dan ook want binnen het kwartier stond het al 0-2. Al na een paar minuten gaf Anderson Lusseveld Melo een harde en lage voorzet waar Simon Spoor bij de tweede paal alleen nog maar tegenaan hoefde te lopen. Niet veel daarna stond Dennis Jozic aan het einde van een mooie combinatie tussen hemzelf en Steijn ten Brinke.

In de fase die hierop volgde had de score verder uitgebouwd moeten worden maar onzorgvuldigheid in combinatie met het niet nemen van de juiste keuzes zorgden ervoor dat dit niet lukte. Vlak voor rust wist Mariënheem de spanning zelfs weer helemaal terug te brengen nadat zij uit een van hun eerste gevaarlijke momenten direct wist toe te slaan. Hierdoor werd er gerust met slechts een 1 – 2 tussenstand terwijl gezien de kansenverhouding de wedstrijd allang gespeeld had moeten zijn.

Al vroeg in de tweede helft werd de voorsprong weer vergroot nadat een door Dennis versierde strafschop feilloos werd benut door Tim Spoor. De marge van twee was echter van korte duur want al vrij snel hierna werd een afstandsschot nog gekeerd door doelman Lars Gritter maar was de spits van Mariënheem er als de kippen bij om de rebound binnen te schieten. Weer enkele minuten later wist Sportlust weer toe te slaan nadat Simon een harde lage voorzet gaf en Dennis deze bij de tweede paal binnen kon tikken. Maar ook nu duurde het slechts enkele minuten voordat de gastheren wederom een aansluitingstreffer maakten.

Dit keer werd er niet goed verdedigd bij een vrije trap. In de 70e minuut zag de ingevallen Gijs Kleinheerenbrink zijn voorzet tegen de hand van een speler van Mariënheem komen waardoor Tim zijn tweede strafschop van de middag kon benutten. Het slotakkoord van de wedstrijd was voor Dennis nadat hij na een mooie pass van Toon van Dam de bal over de uitgekomen doelman wist te schieten.

Hierdoor wist Sportlust deze doelpuntrijke wedstrijd met 3 – 6 te winnen. Volgende week zaterdag wacht weer een thuiswedstrijd wanneer om 14:45 SVV’56 uit Sibculo de tegenstander zal zijn.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen