DZC 68 beeindigt overwinningsreeks van DOS 37

DOETINCHEM – Na een indrukwekkende reeks van vier opeenvolgende overwinningen, waarbij DOS’37 vorige week zelfs de koploper met 3-1 versloeg, stond afgelopen zaterdag een nieuwe uitdaging te wachten voor de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman. Met enkele geschorste spelers en blessuregevallen in de selectie, moest DOS’37 improviseren met de opstelling voor het duel tegen de nummer 2, DZC’68.

Mede door een totaal andere instelling dan voorgaande wedstrijden en door met veel minder intensiteit de wedstrijd in te gaan, leverde het duel in Doetinchem niet het gewenste resultaat op voor de Vriezenveners, die met 3-0 ten onder gingen en daarmee de grootste nederlaag van dit seizoen leden.

De wedstrijd begon meteen moeizaam voor DOS’37, met een vroege penalty voor DZC’68 in de derde minuut, die wel heel gemakkelijk werd toegekend door de jonge arbiter Molenaar. Voorafgaand aan deze situatie werd de doorgebroken Senna Silva van der Veen, die recht op het doel van DZC afstoomde, op volle snelheid getackeld door een DZC-verdediger, wat slechts bestraft werd met geel, waar een veldverwijzing geen vraagtekens had opgeroepen. Vervolgens werd dit cadeautje uitgepakt door Jesper Vonk, die de strafschop gedecideerd binnen knalde, 1-0. Deze snelle achterstand bracht DOS’37 al snel in de problemen. DZC’68 domineerde het spel in de openingsfase en leek in de elfde minuut zelfs op weg naar een tweede doelpunt, maar een voorzet vanaf de zijkant bereikte net niet de voeten van een DZC’68-speler. De eerste twintig minuten waren duidelijk in het voordeel van de thuisploeg, terwijl DOS’37 worstelde met balbezit en het behouden van controle over de wedstrijd. Met de straffe wind over het plastic gras, werd te vaak de lange en hoge bal gehanteerd, wat telkens een makkelijke prooi werd voor de Doetinchemers.

Ondertussen regende het gele kaarten in de verder tamme ontmoeting van DOS-zijde. De frustraties liepen hoog op bij de DOS-spelers, met een gele kaart voor aanvoerder Ronald te Morsche wegens commentaar op de scheidsrechter in de 27e minuut. Een opstootje volgde in de 31e minuut, waarbij Martijn Olde Olthof en de doelman van DZC’68 beide bestraft werden met een gele kaart. Het bleef een moeilijke middag voor de Vriezenveners. Desondanks waren de laatste minuten van de eerste helft evenwichtig en leverden geen echte kansen op voor DOS’37, behoudens een mooie kopbal van Te Morsche, die subliem door de DZC-doelman uit de kruising werd getikt. In de 43e minuut wist Patrick Nitert een zeker lijkende tweede treffer van DZC’68 te voorkomen met een goede ingreep. Met veel fortuin ging DOS’37 de rust in met slechts een 1-0 achterstand.

Na de rust ontving DOS’37 al snel opnieuw twee gele kaarten in de 52e en 55e minuut voor te late tackles door Jordi Brinkman en Taiwo Francismouth. DOS’37 bleef achter de feiten aanlopen, door telkens te traag te handelen. DZC’68 begon sterk aan de tweede helft en verdubbelde de voorsprong in de 59e minuut met opnieuw een doelpunt van de naar HSC’21 vertrekkende Jesper Vonk, 2-0. In de 66e minuut niet fitte geblesseerde Senna Silva. DOS’37 nam geen risico’s meer en bracht in de 71e minuut Nils Aman in voor Jordi Brinkman, gevolgd door Osman Ates in de 78e minuut voor Sander Thomas. DOS’37 kon echter geen echte kansen creëren, terwijl DZC’68 effectief bleef aanvallen. Het werd uiteindelijk 3-0 in de 84e minuut door een doelpunt van Thomas Kleinlugtebeld. Een verdiende overwinning voor DZC’68. Voor DOS’37 een wedstrijd om snel te vergeten en de knop weer om te zetten, richting volgende week en weer vol voor de drie punten te gaan, door met name een wedstrijd te starten met veel meer intensiteit.

Volgende week staat er een cruciale wedstrijd op het programma voor DOS’37, wanneer zij Hulzense Boys ontvangen. Het belooft een belangrijke confrontatie te worden in de strijd om afstand te nemen van de negende plaats in de competitie. Dit zes-punten duel begint om 14:30 uur op Sportpark Het Midden in Vriezenveen.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen