Brand op zolder in Vroomshoop; Brandweer voorkomt erger

VROOMSHOOP – In de late nachtelijke uren werd de brandweer gealarmeerd voor een ernstige brand in een tussenwoning aan de Julianastraat in Vroomshoop. Omstreeks kwart over één werd de melding ontvangen, waarna hulpdiensten snel ter plaatse waren.

Bij aankomst van de brandweer bleek de zolder van de woning in lichterlaaie te staan. Vanwege het risico op uitbreiding naar aangrenzende woningen, werd de situatie direct opgeschaald naar middelbrand. Het betrof immers een blok van acht aaneengeschakelde woningen.

Gelukkig waren er op het moment van de brand geen bewoners aanwezig in de betreffende woning. De directe buren werden tijdig gewaarschuwd en konden veilig buiten worden gebracht.

Dankzij het snelle en kordate optreden van de brandweer kon worden voorkomen dat de brand zich verspreidde naar andere huizen. Desondanks hadden de naastgelegen woningen te kampen met aanzienlijke rookschade, waardoor bewoners daar voorlopig niet kunnen terugkeren vanwege de rook- en stankoverlast.

Het is nog onduidelijk hoe de brand is ontstaan, daarom zullen politie en brandweer een onderzoek instellen naar de oorzaak. Gedurende de bluswerkzaamheden werd de weg afgesloten voor al het verkeer, om de hulpdiensten voldoende ruimte te bieden. De brandweer van Vroomshoop kreeg ondersteuning van Den Ham en de autoladder van Almelo om het vuur onder controle te krijgen.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen