DOS 37 Slaat Opnieuw Toe met overwinning op Koploper WHC

VRIEZENVEEN – Op een prachtige lentedag met een aangename temperatuur van ongeveer 25 graden, ontving DOS’37 de koploper. Het in grote getale opgekomen publiek had er zin en ging er eens goed voor zitten/staan. De thuisclub had de laatste drie wedstrijden gewonnen en verkeert in goede vorm na de winterstop.

Voor DOS’37 is het van essentieel belang om punten te pakken en de nacompetitie te vermijden. Afgelopen zaterdag kwam DOS’37 vroeg op achterstand door voormalig DOS’37-speler Jochem Oude Booyink, maar met doelpunten van Martijn Olde Olthof en tweemaal Koen Nijkamp werd knap gewonnen van de koploper. Hierdoor pakte DOS’37 belangrijke punten en klom het naar de zevende plek in de eerste klasse H.

DOS’37 werd meteen onder druk gezet door de koploper, wat resulteerde in een paar kleine kansen. In de 6e minuut werd het al 0-1 voor WHC door een goed binnengeschoten vrije trap van de voormalige DOS-speler Jochem Oude Booyink. De vrije trap werd breed gespeeld en Jochem Oude Booyink schoot hem onhoudbaar in het doel. Zo stonden de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman al vroeg achter. WHC bleef druk uitoefenen op DOS’37 en de defensie van de thuisploeg hield stand, met af en toe een uitbraak van de snelle buitenspelers van DOS’37. In de 15e minuut werd het bijna 0-2 uit een corner, maar de verlengde bal werd niet binnen gekopt bij de tweede paal en bleef het 0-1 in Vriezenveen. Drie minuten later kreeg DOS’37 een vrije trap van ongeveer 20 meter en Martijn Olde Olthof stond achter de bal. Hij schoot de bal prachtig in de linker kruising van het doel en bracht de stand gelijk. Een schitterend doelpunt van de centrale verdediger van DOS’37, wat de 1-1 betekende. Na het doelpunt speelde het spel zich vooral op het middenveld af. WHC speelde wat voorzichtiger na het doelpunt van DOS’37. In de 37e minuut werd een doelpunt van WHC terecht afgekeurd voor buitenspel. Twee minuten later kreeg Ronald te Morsche een mooie kans op aangeven van Sander Thomas, maar zijn kopbal ging voorlangs. DOS’37 was scherp en WHC had steeds meer moeite. De eerste helft eindigde met een verrassende 1-1 tussenstand.

Na de rust kwam DOS’37 sterker uit de kleedkamer. De eerste kans na rust was voor Koen Nijkamp, maar zijn schot werd goed gestopt door de keeper. Het bleef op en neer gaan, maar in de 62e minuut kwam DOS’37 op voorsprong door Koen Nijkamp. Een geweldige actie aan de linkerkant van Sander Thomas resulteerde in een perfecte voorzet op het hoofd van Koen Nijkamp die de bal goed en vallend in het doel kopte. WHC was geschrokken en leed steeds meer balverlies. DOS’37 werd steeds gevaarlijker. In de 72e minuut leidde balverlies van WHC op het middenveld tot een kans voor Koen Nijkamp die alleen in volle snelheid op de keeper af mocht. Hij omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 3-1. Een mooie voorsprong voor de thuisploeg. DOS’37 wisselde om de voorsprong te behouden. WHC probeerde het nog wel, maar slaagde er niet in om te scoren en DOS’37 won ook van de koploper. Dit was alweer de vierde overwinning op rij voor DOS’37. Volgende week mogen ze op bezoek bij de nummer 2 van 1H, DZC’68. Maar vandaag hebben de mannen van Jeroen Niks en Geerten Brinkman belangrijke punten gepakt en zijn ze naar de achtste plek geklommen.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen