Adoptieverdracht V-monument in Vroomshoop

Gistermorgen 5 april 2024 begon het nat, gelukkig was het bij de adoptieoverdracht droog. Op het vredesplein bij het V-monument vond de adoptieoverdracht van het Bevrijdingsmonument plaats. 5 april 1945 werd Vroomshoop bevrijd door het het A-squadron van de Canadese XII Manitoba Dragoons onder leiding van luitenant-kolonel P.C.R. Black.

Na 79 staan wij stil bij deze gebeurtenis. Dit doen we met de schooljeugd door middel van de adoptieoverdracht van het bevrijdingsmonument aan het Vredesplein. Vanmorgen gaf de combinatieklas groep 7 en 8 van de Willibrordusschool de maquette door aan de PCBO Oranjeschool. De Oranjeschool zal dit jaar op woensdag 4 mei tijdens de Dodenherdenking op het Vredesplein de 2 kransen leggen en een gedicht voordragen.

Na het overhandigen van de maquette zijn we naar het Punt gefietst. Dit jaar waren alle groepen 8 van de plaatselijke basisscholen en het Noordik uitgenodigd om de documentaire met ooggetuigen over de oorlog en bevrijding van Vroomshoop te kijken. Een grote groep zag het verhaal van de bevrijding en ook dit maal was het muisstil, zo onder de indruk waren.

Het verhaal van opa’s/oma’s die toen kind waren geeft aan hoe belangrijk onze vrijheid is ook voor onze kinderen, vrijheid geef je door!

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen