Wilde achtervolging eindigt in crash op Zuivering in Vriezenveen

Een tumultueuze achtervolging over de A35 kwam zaterdagochtend tot een spectaculaire climax toen een gestolen auto crashte op de Zuivering in Vriezenveen. De auto, die eerder in Usselo was gestolen na een gewelddadige confrontatie waarbij de eigenaar voor de ogen van zijn kinderen werd aangevallen, werd bestuurd door een 35-jarige man.

De achtervolging begon in Usselo en leidde via de A35 richting Almelo, waar de autodief de N36 naar Vriezenveen nam. Op de Zuivering verloor de bestuurder de controle over het voertuig en crashte. Ondanks de hoge snelheden tijdens de achtervolging, bleven andere weggebruikers gespaard van ongelukken, wat als een wonder wordt beschouwd.

Voorafgaand aan de diefstal van de auto had de dader een man die hout aan het verzamelen was, aangevallen met buitensporig geweld, aldus getuigen. Of deze aanval verband hield met de autodiefstal of andere motieven had, blijft voorlopig onduidelijk en wordt onderzocht door de politie.

Het slachtoffer van de gewelddadige confrontatie in Usselo hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht, aangezien ambulancepersoneel ter plaatse kon helpen. De autodief werd na de crash op de Zuivering gearresteerd. Bij zijn vlucht raakte de auto een voorwiel kwijt en beschadigde hij enkele prullenbakken in Vriezenveen.

Bron: Politie Foto’s: Floris Kayim

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen