Sportlust boekt in Wijthmen tiende overwinning op rij

Afgelopen zaterdag heeft Sportlust met   4 – 0 weten te winnen in Wijthmen. In de vorige ontmoeting wisten de mannen van trainer Job Lamberink niet verder te komen dan een 1-1 gelijkspel, Sportlust was er dan ook op gebrand om dit keer wel de drie punten te pakken.

Sportlust begon sterk aan de wedstrijd en werd vooral via de zijkanten gevaarlijk. In de 23e minuut werd dan ook de score geopend via Wout Botter. Met een geplaatst schot in de verre hoek schoot hij de bezoekers op voorsprong. Kort daarna, na opnieuw een goede aanval over de flank, leek sportlust de marge te vergroten. Een teruggetrokken voorzet van Tim Spoor kwam na een overstapje van Wout voor de voeten van Gijs Kleinheerenbrink. Vanaf rand 16 mikte hij de bal net over de lat. Echter was het in de 31e minuut alsnog raak. Na wederom een voorzet van Tim kon Spits Simon Spoor bij de tweede paal binnenschieten.

Na rust ging Wijthmen met meer aanvallers spelen en hanteerde de thuisploeg met name de lange bal. Tot echte kansen kwamen ze echter niet. Door het aanvallende spel van Wijthmen ontstond er meer ruimte voor Sportlust. Zo kwam de ingevallen Dennis Jozic op zo’n 20 meter van de goal in balbezit en liet de doelman met een geplaatst schot kansloos. Evenals de 3-0 was de 4-0 te danken aan de invallers. Een voorzet van links werd fantastisch uit de lucht geplukt door Chiel Botter. Hij prikte de bal langs de keeper maar de paal stond een doelpunt in de weg. Wijthmen kreeg de bal niet weg en zo kwam de bal opnieuw voor de voeten van Chiel die wederom de paal raakte, ditmaal via de keeper. In de rebound was het echter alsnog raak via Allard Hankamp. Eindstand 0-4.

Sportlust boekt dankzij een goede wedstrijd haar tiende overwinning op rij en kan zich na de oefenwedstrijd van volgende week in Kloosterhaar gaan opmaken voor de lastige wedstrijd op 6 april thuis tegen nummer drie op de ranglijst HTC.