Gemeente in gesprek met Twenterandse boeren

Er staat veel te gebeuren op het platteland. Voor een gezonde toekomst van onze agrarische sector zijn allerlei ontwikkelingen in gang gezet. De gemeente wil graag in gesprek met Twenterandse boeren over de huidige situatie én over de toekomst van de agrarische sector. Met alle boeren tegelijk in gesprek gaat niet. Daarom zijn er vijf avondbijeenkomsten gepland. Voor steeds een ander deelgebied.

De vijf bijeenkomsten vinden in maart en april plaats op vijf verschillende plekken. De agrariërs in zo’n deelgebied worden voor een van die bijeenkomsten met een brief uitgenodigd. Elke bijeenkomst bestaat grofweg uit twee delen. In het eerste deel geeft de provincie Overijssel op hoofdlijnen een toelichting op de nieuwe landbouwvisie en de stand van zaken rondom de ontwikkelopgaven.

Goede gesprekken
Welke kansen die opgaven bieden wordt besproken in het tweede deel van de avond, tijdens een gesprek met de agrariërs. “We moeten het van onze boeren hebben”, vertelt wethouder Arjan Hof. “We willen niet óver ze praten, maar mét ze. We willen heel graag van ze weten waar zij in de praktijk tegenaan lopen. Waar zien zij kansen? Waar hebben ze hulp nodig? Ik hoop op een mooie opkomst en op goede gesprekken.”

Meer informatie
Namens de gemeente is bij elke bijeenkomst een erfcoach aanwezig, die uitleg geeft over haar rol. Twenterandse boeren die de uitnodiging gemist hebben, maar tóch willen komen naar een van de bijeenkomsten, kunnen mailen naar landelijkgebied@twenterand.nl. Daar kunt u ook terecht als u vragen heeft over dit onderwerp.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen