Informatie avond toekomst Fontein Westerhaar

Westerhaar – Op woensdag 20 maart heeft een informatiebijeenkomst plaatsgevonden in Kulturhus de Klaampe naar aanleiding van eerdere berichtgeving vanuit de Stichting Christelijk Onderwijs Twenterand (SCO-T). In dit bericht is de richtinggevende uitspraak door het bestuur van het SCO-T gedaan dat de beide locaties van de Fontein op termijn worden samengevoegd in één locatie, het gebouw van de Oranjestraat.

Deze berichtgeving heeft geleid tot veel onduidelijkheid, vragen en onrust onder ouders. Tijdens de informatieavond waren de heer Binnenmars, voorzitter van de Raad van Toezicht van het SCO-T en de heer Paters, wethouder onderwijs van de gemeente Twenterand, aanwezig om toelichting te geven over de aanleiding voor het onderzoek door BMC, de tot nu toe gelopen route, de wettelijke taak van de gemeente en het vervolg rondom de besluitvorming.

Hierbij is de toezegging door het SCO-T gedaan dat ouders eerder en beter betrokken zullen worden in het proces en dat er open en transparant gecommuniceerd zal worden.
De heer Binnenmars heeft tijdens de informatiebijeenkomst meerdere keren aangegeven dat het gaat om een voorgenomen besluit en er nog geen sprake is van een definitief besluit. In eerdere brieven vanuit het bestuur van het SCO-T is gesproken over een termijn van 1,5-2 jaar waarbinnen de samenvoeging gerealiseerd zou moeten zijn. Zowel de heer Binnenmars als de heer Paters geven aan dat deze termijn niet haalbaar is en dat eerder gedacht moet worden aan een samenvoeging over 5 tot 6 jaar.

Veel vragen van de ouders hadden betrekking op de door BMC verrichtte scenariostudie en de onderbouwing daarvan. Op een aantal vragen is antwoord gegeven tijdens de informatie, op meerdere vragen vanuit ouders is nog geen antwoord gekomen. Deze vragen zullen op een later moment alsnog door het SCO-T worden beantwoord. Ondanks de informatiebijeenkomst blijven er zorgen bestaan onder ouders van de beide locaties over wat de samenvoeging voor de kinderen gaat betekenen en op welke manier het SCO-T gaat zorgdragen voor goed onderwijs, een prettige schoolomgeving en blijft de wens groot om de twee schoolgebouwen beiden te behouden voor de leerlingen. Ter ondersteuning van de ouders zijn inmiddels contacten gelegd met zowel de regionale als de landelijke politiek.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen