Twenterand doet voor derde keer mee aan NK Tegelwippen

De vijfde editie van het NK Tegelwippen is van start gegaan. Vanaf vandaag maken in heel Nederland tegels plaats voor gras, bomen, planten en bloemperken. Ook gemeente Twenterand doet dit ook dit jaar weer mee. Inwoners kunnen hun gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl en vervolgens gratis laten ophalen door de tegeltaxi of inleveren bij de milieustraat.

Wethouder Arjan Hof: “Vorig jaar hebben we 16.583 tegels gewipt tijdens het NK Tegelwippen. Een mooi voorbeeld is het Kervelplein in Westerhaar. Waar heel veel tegels plaats hebben gemaakt voor gras, mooie planten en bomen. Maar ook veel inwoners gingen aan de slag en wipten tegels hun tuin uit. Dit jaar doen we weer mee aan het NK Tegelwippen. Ik hoop dat we nog meer tegels wippen dan vorig jaar. Daarom roep ik iedereen op: pak een schep, wip de tegels jouw tuin uit en meld ze aan voor het NK Tegelwippen. Dan maken we samen Twenterand kampioen!”

NK Tegelwippen

‘Tegels eruit, groen erin’, dat is het motto van het NK Tegelwippen. Want als tegels worden vervangen door gras, bloemperken, bomen en geveltuinen, wordt Nederland meer klimaatbestendig, behaaglijker voor insecten en dieren, koeler op warme dagen én veel mooier! Het NK Tegelwippen wordt voor het vijfde jaar op rij georganiseerd door een groot aantal groene organisaties in Nederland. Meer dan 180 gemeenten verspreid over het hele land komen dit jaar in actie. Inwoners van deelnemende gemeenten werden uitgedaagd om zoveel mogelijk tegels in hun tuin te vervangen door bloemen, planten, gras of bomen. Twenterand gaat dit jaar de strijd aan met andere Twentse gemeenten in de Twentse poule.

Gewipte tegels gratis inleveren

Gemeente Twenterand vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen als zij aan de slag gaan in hun tuin. Want waar laat je al die gewipte tegels? Inwoners kunnen daarom gewipte tegels gratis laten ophalen door de tegeltaxi van de gemeente of gratis wegbrengen bij de milieustraat in Vroomshoop. Deze actie loopt tot 31 oktober 2024. Meer weten of gelijk aanmelden? Ga dan naar twenterand.nl/nk-tegelwippen.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen