Primeur voor Westerhaar; 24 mei eerste ballonfestijn

Op vrijdagavond 24 mei wacht er voor de inwoners van Westerhaar-Vriezenveensewijk een heuse primeur. Die avond word namelijk de allereerste editie van Ballonfestijn Westerhaar  georganiseerd. Meer dan 20 heteluchtballonnen zullen bij goede weersomstandigheden dan het luchtruim kiezen. Er komen ook hele speciale ballonnen (special shapes) naar dit evenement. Zo komen er onder andere ballonnen in de vorm van een konijn en een beer. Maar er komen nog veel meer leuke kleurrijke ballonnen.

Het idee om dit evenement te organiseren kwam eigenlijk een beetje uit het niets. Tijdens de maandelijkse bestuursvergadering van het bestuur van de plaatselijke muziekvereniging Soli Deo Gloria, waren er enkele bestuursleden van de Oranjevereniging van Westerhaar uitgenodigd om dingen voor het aankomende jaar door te nemen. Tijdens deze vergadering gaf Gerard Fidom (bestuursvoorzitter Oranjevereniging Westerhaar) aan dat ze wel opzoek waren naar nieuwe evenementen/activiteiten voor de aankomende jaren. Waarop bestuurslid van Soli Deo Gloria Leander van Losser inspeelde dat hij wel een idee had. Als kleine jongen namen zijn ouders hem altijd mee naar Ballonfestival Hardenberg, en sinds de 1e keer dat hij dit had gezien was hij eigenlijk al bezeten van het ballonvaren. Op latere leeftijd heeft hij zich ook aangemeld bij Rien Jurg Promotions B.V. om daar als balloncrew te assisteren bij ballonvaarten. van Losser opperde het idee om een ballon event te organiseren.  De bestuursleden van de Oranjevereniging waren enthousiast en nodigde van Losser uit op hun vergadering. Op deze vergadering bleek dat de belangstelling ook wederzijds was. Gerard wou in 1e instantie 2 a 3 ballonnen oplaten. Maar van Losser dacht dat er wel meer uit te halen viel en starte het project op. Meteen was er al veel positieviteit vanuit de gemeenschap een de aanmeldingen van de ballonvaarten stroomden binnen. 

Het beloofd al met al een gigantisch mooi schouwspel te worden. Het evenement is voor bezoekers gratis te bezoeken. Tevens danken wij onze hoofdsponsor Doldersum voor hun medewerking om dit evenement tot een succes te maken.

Houd voor de laatste updates en nieuwtjes goed de facebook pagina van Ballonfestijn Westerhaar in de gaten. Mocht u geïnteresseerd zijn in een ballonvaart tijdens dit geweldige evenement? Neem dan een kijkje op www.ballonfestijnwesterhaar.nl

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen