Geef traumahelikopter de ruimte bij noodsituaties

Bij noodsituaties is het van cruciaal belang dat traumahelikopters snel en veilig kunnen landen om medische hulp te bieden. Het Mobiel Medisch Team (MMT) landt met de helikopter zo dicht mogelijk bij het incident, wat kan variƫren van weilanden tot snelwegen en dorpspleinen tot sportvelden.

Het MMT benadrukt het belang van het bewaren van afstand tot de helikopter tijdens noodsituaties. Hoewel omstanders vaak willen helpen, is het essentieel om de veiligheid van het MMT-team te waarborgen. Door afstand te houden, kunnen zij hun werk veilig en effectief uitvoeren.

Het MMT deelt informatie over de veiligheidsaspecten rondom een inzet met de helikopter, waaronder de gevaren van draaiende rotorbladen en de vereiste ruimte voor een veilige landing en vertrek. Het begrip en de medewerking van het publiek zijn van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat hulpverleners hun levensreddende werk kunnen doen.

Het publiek wordt daarom vriendelijk doch dringend verzocht om bij noodsituaties de ruimte te geven aan traumahelikopters, zodat het MMT snel en veilig hulp kan bieden aan degenen die het nodig hebben.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen