Helaas belanden er nog altijd vele blikjes, plastic tassen en verpakkingen in de natuur. In het voorjaar trekken we na een paar koude wintermaanden er weer lekker met zijn allen op uit. Lekker wandelen of buitenspelen doen we het liefst in een schone buurt waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen. Daarom roepen we inwoners op om tijdens de Landelijke Opschoondag in actie te komen en de straten een voorjaarsschoonmaak te geven.

Vraag een opruimset aan 

Via het aanmeldformulier kunt u, zolang de voorraad strekt, een opruimset aanvragen waarmee u tijdens de Landelijke Opschoondag (en daarna) zwerfafval kunt opruimen. Een opruimset bestaat uit een afvalgrijper, handschoenen, hesje en vuilniszakken. Er wordt met u contact gezocht hoe u deze kunt ophalen.

Organiseer een opschoonactie

Organiseert u een opschoonactie samen met uw buren, familie, vrienden, vereniging of club? Dat kan ook! Meld uw opschoonactie aan via het formulier op deze pagina. Dan kunt u meerdere opruimmaterialen van ons lenen. Na afloop halen we de uitgeleende materialen weer op, samen met het door u opgeruimde zwerfafval. Opgeruimd staat netjes! Meld u snel aan om er zeker van te zijn dat er genoeg opruimsets beschikbaar zijn.