Moeizame overwinning vv Den Ham

Tegen rode lantaarndrager PH uit Almelo kwam Den Ham sterk uit de startblokken. Reeds na 4 minuten wist Julian Nijland met een geplaatste bal doelman Nijenkamp te verschalken en scoorde de 1-0 voorsprong. Dat Den Ham tot aan de rust niet meer tot scoren wist te komen mag een wonder worden genoemd.

Doelman Nijenkamp van PH was in grootse doen en wist al dan niet met behulp van zijn verdediging verdere doelpunten te voorkomen. Alhoewel, mits er een VAR was geweest was Den Ham in de 16e minuut zeker op een 2-0 voorsprong gekomen, na curieuze doelpogingen, waarbij de bal de doellijn al dan niet passeerde.

In de 21e minuut zag Jeroen Bolks zijn inzet in een reflex door een PH verdediger met het hoofd worden gepareerd. Michel Kamphuis zag zijn inzet even later ook tot onbegrip van de toeschouwers niet in het doel gaan.
Daardoor werd de rust bereikt met een magere 1-0 voorsprong.
Na de pauze ging Den Ham mee in het spel van PH. De Almeloers kwamen, mede door slap spel van Den Ham , beter in de wedstrijd. Trainer Nijzink was meermalen verbaal aan de zijlijn aanwezig om zijn ploeg tot beter spel te bewegen.

Diepte passes kwamen niet aan, breedte passes gingen rechtstreeks in de voet van de tegenstander.
Toch kreeg Den Ham in de 57e minuut dé kans op een doelpunt toen Luuk Kuiper vanaf de strafschopstip mocht aanleggen. Opnieuw was daar echter doelman Nijenkamp die fraai redding bracht. Even later had Den Ham alle geluk van de wereld toen een volley genomen inzet van PH uiteen spatte op de doellat boven doelman Ekkel. Qua veldspel was op dat meoment absoluut niet te zien de PH de rode lantaarndrager was.

In de 79e minuut moest Luuk Kuiper, met een zware blessure (gekneusd kuitbeen bleek later) met een brancard van het veld. Justin Smit was zijn vervanger. Vanuit de vrije schop, volgend op deze situatie, wist Michel Kamphuis in de rebound met links de bevrijdende 2-0 voorsprong te scoren.
In de slotfase was daar zelfs nog de 3-0. Kevin Ruiterkamp zag op de linkerflank dat rechter verdediger Rane Kootstra naar voren sprintte. Met een geplaatste bal werd Rane bediend, die de voorzet fraai volley achter de kansloze doelman Nijenkamp deponeerde.

Al met al een verdiende maar toch moeizame overwinning voor Den Ham dat zichzelf terug vind op een keurige 5 plaats van de ranglijst.