Bijna alle daken schoongemaakt

Na de asbestbrand van zondagnacht 4 februari, hebben de specialisten van Hein Heun bepaald niet stilgezeten. Eerder werden al de straten en speeltuintjes vrijgegeven, Ook werd begonnen met de woonwijken. Minutieus kammen gespecialiseerde ploegen in beschermende werkkleding tuinen, daken, dakgoten en opritten uit, op zoek naar asbestdeeltjes.

Inmiddels is ook een deel van de woonwijk schoongemaakt. Op het bijgaand kaartje staat met groen aangegeven welke delen schoon zijn. Die plekken zijn, zoals dat heet, vrijgegeven door het laboratorium. Daar lag dus op dat moment van controle geen asbest meer. Uiteraard is de kans op herbesmetting aanwezig, want door weer en wind kunnen asbestdeeltjes zich natuurlijk ook verplaatsen.

Niet zelf doen
De specialisten van Hein Heun blijven dit de komende tijd bekijken. Regelmatig komt de veegwagen weer langs om ook die mogelijk nieuwe asbestdeeltjes weg te nemen. Het is nadrukkelijk niet de bedoeling dat bewoners dit zelf gaan schoonmaken. De experts van Hein Heun dragen niet voor niets beschermende werkkleding en hebben speciaal gereedschap voor deze klus.

Vragen?
Heeft u vragen over de schoonmaakwerkzaamheden door Hein Heun? Dan kunt u mailen naar asbest@heinheun.eu of bellen naar 06 – 1258 1403. Voor algemene vragen over het gebied kunt u terecht bij de gemeente Twenterand via (0546) 840 840. Op www.twenterand.nl vindt u altijd alle actuele informatie.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen