Bijeenkomst voor inwoners over bloemenranden

Steeds meer Twenteranders zijn begaan met de natuur. Speciaal voor hen organiseert de gemeente op dinsdagavond 12 maart een informatiebijeenkomst over zogeheten bloemenranden. Dat zijn die fraaie bloemrijke randen die je langs boerenakkers en in particuliere tuinen steeds vaker ziet, gelukkig ook in onze gemeente. Het landschap wordt er aantrekkelijker door en we helpen er de biodiversiteit een handje mee. Tijdens de bijeenkomst leert u onder meer hoe u zelf mee kunt doen. De toegang is gratis.

De deuren van het gemeentehuis gaan om 19.30 uur open. Dan staat er een kop koffie of glas thee met iets lekkers voor u klaar in de trouwzaal. Het programma begint om 19.45 uur en kent twee inspirerende sprekers. Eerst vertelt Bert Aman van de Agrarische Natuurvereniging Land & Schap u alles over de goede ervaringen in Twenterand met het inzaaien van bloemenranden. In zijn presentatie komt ook het mooie Twenterandse patrijzenproject ‘Wies met de Patries’ aan de orde.

Biodiversiteit
Er zijn natuurlijk meer plekken in ons land waar allang gewerkt wordt met bloemenranden. Neem de gemeente Aalten. Daar werkt Herman Simmelink. Hij vertelt over het succesvolle Aaltense bloemenrandenproject. Ook die gemeente kent een geslaagd patrijzenproject ‘Samen voor de Patrijs’. Samen met Bert vertelt Herman u graag over biodiversiteit. Wat is dat precies, waarom is het zo belangrijk en wat kunt u er zelf aan doen? Er is deze avond uiteraard ruimte voor het stellen van vragen.

Aanmelden
Tegen 21.45 uur is de bijeenkomst afgelopen. U kunt dan laten weten of u óók wilt meedoen met het zaaien van bloemenmengsels. U krijgt dan thuis een advies van een deskundige. Die bekijkt met u of het beoogde stuk grond geschikt is en wat de te volgen stappen zijn. De bloemenmengsels stelt de gemeente Twenterand gratis ter beschikking. U kunt zich tot en met vrijdag 8 maart voor deze avond aanmelden door te mailen naar m.devries@twenterand.nl. Geeft u daarbij alstublieft aan met hoeveel personen u komt.

Bron: Gemeente Twenterand

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen