Deel van het riool in Vriezenveen vervangen

De gemeente Twenterand gaat in een deel van Vriezenveen het riool vervangen. Dat gebeurt in de Kruijsstraat en in een deel van de Grensweg en de Linthorstlaan. Dat moet gebeuren, omdat het riool er niet geweldig aan toe is. De gemeente begint half maart met de werkzaamheden, die kunnen duren tot aan de zomervakantie.

Op dit moment zijn de nutsbedrijven bezig met het toekomstbestendig maken van de kabels en leidingen in de genoemde straten. Als dat klaar is, dan gaat de gemeente aan de slag. Eerst onder de grond, waar dus het riool wordt vervangen. Daarna ook boven de grond, waar de bestrating en het openbaar groen worden aangepakt.

De werkzaamheden beginnen half maart even verderop in het Herman Jansenpark. Daar komt onder de grond een nieuwe hemelwaterafvoer. Neerslag kan zo het oude zwembad in stromen. Die klus is eind april klaar. Dan begint de aannemer met de genoemde werkzaamheden aan het riool. Eerst aan de Linthorstlaan, dan aan de Kruijsstraat en als laatste aan de Grensweg.

De verwachting is dat de werkzaamheden voor de bouwvak van dit jaar klaar zijn. Inwoners die dichtbij de werkzaamheden wonen krijgen van de aannemer meer informatie. Bijvoorbeeld over de uitvoering van de werkzaamheden en over de mogelijke overlast. Het verkeer wordt met verkeersborden omgeleid.

ADVERTISEMENT

Pointnews wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gerelateerde artikelen